bazarnews

کد خبر: ۹۵۴۱۷
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۳
درگفتگو با بازار نیوز مطرح شد؛
دبیر انجمن وارد کنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی ضمن اشاره به اثر گذار بودن طرح رجیستری درکاهش قاچاق موبایل، تبلت خاطر نشان کرد: میزان قاچاق موبایل درگذشته ۹۵ درصد بوده و پس از طرح رجیستری این طرح آمار قاچاق به کمتر از ۲ درصد کاهش پیدا کرده، یقینا با اجرای این این طرح برای تبلت‌ها همین نتیجه تحقق خواهد یافت.
گروه بازار دیجیتال بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ بازار موبایل و لوازم الکترونیکی از جمله بازار‌هایی است که به دلیل استقبال و نیاز مردم از این گونه وسایل، شرایط نسبتا مطلوبی را سپری می‌کند؛ البته در برخی مواقع  بازار این گونه کالا‌ها نیز به مانند دیگر بازار‌ها دچارکسادی شده ورونق چندانی را تجربه نمی‌کنند.

نکته حائز اهمیتی که در خصوص بازار موبایل و لوازم الکترونیکی وجود دارد این است که این بازار در گذشته موارد متعددی از  قاچاق این گونه کالا‌ها را شاهد بودیم و متاسفانه حجم زیادی از تلفن‌های همراه‌های موجود در کشور به صورت قاچاق وارد شده اند که همین امر باعث به زحمت افتادن بسیاری از مصرف کنندگان در کسب خدمات پس از فروش می‌شد.

در این راستا، «امیر اسحاقی» دبیرانجمن وارد کنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی درگفتگو با بازارنیوز به وضعیت فعلی بازار موبایل و تبلت و میزان کالا‌های قاچاق موجود در این بازار اشاره و تشریح کرد: در حال حاضر وضعیت بازار موبایل و تبلت در یک شرایط تعادل قرار دارد و روند آرامی را طی می‌کند؛ متاسفانه اخیرا به دلیل مصوبه جدید سازمان تنظیم بازار که در مورد ممنوعیت واردات برخی از تلفن‌های همراه به تصویب رسیده است  احتمال می‌رود درهفته‌های آینده شاهد نوساناتی باشیم.

دبیرانجمن وارد کنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی افزود: نیاز بازار موبایل ایران به این گونه است که حداقل طی یک ماه رقمی بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار  دستگاه موبایل و لوازم الکترونیکی توسط مصرف کننده مورد استفاده قرار می‌گیرد و این رقم بعضا در برخی از ماه‌ها رقمی بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰  تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه موبایل را شامل می‌شود.
 

*تقاضای سالانه 16 میلیون دستگاه موبایل در کشور


وی متذکر شد: در کل نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که شرایط بازار موبایل به شکلی نیست که  تقاضا در آن به صفر برسد، چرا که بر اساس آخرین برآورد‌های بدست آمده، سالانه ۱۶ میلیون دستگاه موبایل و لوازم الکترونیک توسط مردم مورد استفاده قرار می گیرد و این رقم هر ساله درصدی رشد کمی را تجربه میکند.

اسحاقی در ادامه به مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار اشاره کرد و گفت: تاکنون بازار موبایل در تامین کاملی قرار داشته است؛ به نظر می‌رسد پس از مصوبه ستاد تنظیم بازار مبنی بر ممنوعیت واردات برخی از گوشی‌های خارجی به دلیل ایرادات فنی، در هفته‌های آینده این وضعیت ثبات از بین رفته و بازار کمی ملتهب می‌شود.
 

*حذف بازار 40 درصدی شیائومی، اوضاع موبایل را خراب می‌کند


دبیرانجمن وارد کنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی  خاطر نشان ساخت: بر اساس آخرین برسی‌های به عمل آمده برند تازه وارد «شیائومی» ۴۰ درصد کل مصرف بازار( حدود 6 میلیون دستگاه موبایل) را به خود اختصاص داده‌اند، با این وجود ستاد تنظیم بازار مدعی است که به دلیل نقص فنی این برند‌ها در شماره‌گیری شماره‌های اضطراری باید از ورود محصولات این شرکت‌ها به کشور جلوگیری شود.

وی تاکید کرد: با اجرایی شدن چنین مصوبه‌ای یقینا بازار موبایل دچار نوسانات منفی خواهد شد و بهتر است که سازمان تنظیم بازار از این مصوبه خود منصرف شود؛ چرا که مشکل فنی مذکور آنچنان برای مخاطبان دردسرساز نیست که منجر به قطع واردات این محصولات شود.

وی اذعان کرد: البته مردم باید نسبت به برخی از ایرادات فنی  این گونه دستگاه‌ها  اطلاعات داشته باشد، اما نکته حائز اهمیت این است که این مشکل آن چنان بزرگ نیست که به قیمت متشنج شدن بازار بتوان آن را حل کرد.

اسحاقی تاکید کرد: اگر این مسئله حل نشود، با حجم زیادی از موبایل و لوازم‌های الکترونیکی انبار شده و در حال ارسال به کشور از این برند رو به رو خواهیم بود که می‌تواند مشکلات متعددی را در بازار ایجاد کنند؛ در چنین شرایطی یقینا دلالان و سفته بازان فعالیت خود را شروع کرده و با سوداگری در بازار موبایل این بازار را ملتهب می‌کنند.
 

*کاهش 93 درصدی قاچاق موبایل بعد از اجرای طرح رجیستری


دبیرانجمن وارد کنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در ادامه به سهم کالا‌های قاچاق در بازار موبایل اشاره کرد و گفت: در حال حاضر میزان کالا قاچاق در بازار موبایل کمتر از ۲ درصد است که به نظر می‌رسد همین رقم حاصل از قاچاق مسافری می‌باشد؛ در این روش مسافران کالا را فیزیکی وارد کشور می‌کنند و پس از ورود با استفاده پاسبورت‌های مسافری گوشی قاچاق را فعال می‌کنند.

وی به موضوع طرح رجیستری و تاثیر آن بر کاهش قاچاق گوشی و تبلت اشاره کرد و گفت: طرح رجیستری موبایل و تبلت‌ها اقدام مفید بود و این روش می‌تواند همانند موبایل قاچاق تبلت را به کمتر از ۲ درصد برساند، نکته مهم این است که در گذشته میزان درصد موبایل‌های قاچاق ۹۵ درصد بوده و اکنون این رقم به کمتر از ۲ درصد رسیده است.

اسحاقی در آخر تاکید کرد: باتوجه به نتیجه مثبت فرایند رجیستری موبایل، با ادامه این روند می‌توان انتظار داشت که چنین نتیجه مثیتی برای تبلت نیز محقق می‌شود وقاچاق این کالا به صفر میرسد.
 
پایان پیام//
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: