bazarnews

کد خبر: ۱۰۷۹۹۴
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۹
در گفتگو با بازارنیوز مطرح شد؛
مدیرعامل سابق سازمان منطقه آزاد انزلی اظهار کرد: موانعی که معمولا برای جذب سرمایه گذاری خارجی وجود دارد، موانع سیاسی و تحریم‌ها، اقتصادی، امنیتی، قانونی، مالیاتی و پولی بانکی است. البته در حوزه‌ی سیاسی، تحریم هم ممکن است اثراتی بگذارد.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ کمال دهقانی فیروزآبادی، مدیرعامل سابق سازمان منطقه آزاد انزلی، در خصوص چالش‌های سرمایه گذاری در مناطق آزاد به بازارنیوز گفت: این چالش‌ها و موانع بین مناطق آزاد و سرزمین اصلی آن‌چنان متفاوت نیست. اگر مانعی در کشور باشد قطعا در مناطق آزاد هم هست. موانعی که معمولا برای جذب سرمایه گذاری خارجی وجود دارد، موانع سیاسی، اقتصادی، امنیتی، قانونی، مالیاتی و پولی بانکی است. البته در حوزه‌ی سیاسی، تحریم هم ممکن است اثراتی بگذارد.

وی افزود: به همین منظور برای مناطق آزاد مشوق‌هایی در نظر گرفتند و معافیت‌هایی را اعمال کردند و مسائل گمرکی را به شکلی تسهیلاتی گذاشته اند تا امکان صادرات بیشتر فراهم شود. همچنین امکانات لازم برای سرمایه گذاران داخلی که عمدتا کارآفرین هستند هم آماده باشد که آن‌ها هم بتوانند بروند در مناطق آزاد و از آن امکانات، مواد اولیه، انرژی ارزان و منابع انسانی متخصصی که وجود دارد، بهره‌مند شوند تا تولید و صادرات کشور رونق یابد.

دهقانی با تاکید بر این که بزرگترین معضل بر سر راه، مدیریت است، گفت: اگر شما همه امکانات را هم داشته باشید، از جمله این چهار فاکتور اساسی برای فعالیت که عبارت است از انرژی ارزان، مواد معدنی متنوع،  نیروی انسانی متخصص و ماهر و بازار ۴۰۰ میلیونی اطراف (که این چهار فاکتور شاید در کشور‌هایی که حتی به تعداد انگشتان دست هم نرسد)، ولی مدیریت نباشد نمی‌توان به نتیجه رسید.

وی افزود: با وجود این همه امکانات و زیر ساخت‌های بسیار قوی که در طول این ۴۰ سال در کشور ایجاد شده، مثل جاده ها، بنادر، فرودگاه‌ها و همچنین آب و برق و گاز که در تمام مناطق کشور همچون مویرگ‌های بدن وجود دارد،   باز ما مشکل داریم. نباید کار سلیقه‌ای و بر اساس دیدگاه یک نفر انجام شود، بلکه باید بر اساس مطالعات کارشناسی انباشد.

مدیرعامل سابق سازمان منطقه آزاد انزلی ادامه داد: به عبارتی؛ وقتی مدیری در جایی می‌خواهد مدیریت کند باید ببیند مطالعات طرح جامع آن مجموعه چیست و قرار است که آن منطقه چه مزیت نسبی را داشته باشد؟ قرار است آن منطقه در اقتصاد ملی چه نقشی و جایگاهی  داشته باشد؟ آیا آن منطقه در محور ترانزیتی کشور قرار گرفته؟ آیا در محوری قرار گرفته که ما قرار است در آن صادرات مواد اولیه داشته باشیم؟ آیا قرار است آن منطقه مرکزی باشد برای صادرات مجدد یا در حوزه خدماتی پولی مالی بانکی می‌تواند کارساز باشد؟ یا از آن برای صنعت گردشگری می‌توان استفاده کرد؟



اختلاف طبقاتی در مناطق آزاد ...؟

دهقانی در خصوص هدف‌گذاری صحیح برای ایجاد مناطق آزاد، تصریح کرد: در همه جای دنیا مطالعه می‌کنند و می‌گویند که ما یک اقتصاد ملی داریم که باید اشتغال ایجاد کرد، بیکاری را کاهش داد، تولید را افزود و جذب سرمایه گذاری کرد؛  اما به محدودیت‌ها بخاطر بروکراسی‌هایی که در اقتصاد‌های ملی وجود دارد، مناطقی را از این قوانین مستثنی می‌کنند تا به اقتصاد ملی کمک کند.

وی افزود: چنین کاری که نیز در چین اتفاق افتاد. به دلیل نیروی کار ارزان در این کشور، مطالعات مناسبی انجام دادند و مناطقی را به عنوان مناطق آزاد در نظر گرفتند و سرمایه گذار جذب کردند و وقتی سرمایه‌گذار وارد میدان شد، مدیریت و تکنولوژی هم با خود به همراه آورد.

مدیرعامل سابق سازمان منطقه آزاد انزلی در پایان تاکید کرد: ما هم می‌توانیم عینا همین الگو را پیاده‌سازی کرد. اکنون در کشو ما،  کیش، قشم، چابهار، اروند، ارس و انزلی مناطق آزاد هستند و هرکدام هم هدفی دارند. باید این اهداف مستمر ادامه داشته باشد تا از طریق آن مناطق، اشتغال، صادرات و مسائل مختلف اقتصادی اول در همان مناطق و بعد در سطح کلان کشوری رشد مناسبی داشته باشد.

پایان پیام//

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: