bazarnews

کد خبر: ۸۸۶۷۷
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۶:۴۸
تفاهم نامه ایجاد شهرک صنفی تلاشگران میبد با هدف انتقال صنف‌های آلاینده به محدوده خارج از شهر، بین سازمان جهاد کشاورزی استان و مجمع امور صنفی میبد در سال ۸۹ امضا شد و این در حالی است که هنوز این طرح به سرانجام نرسیده و سرنوشتی نامعلوم دارد.

پیگیری ایجاد شهرک صنفی تلاشگران میبد با هدف ایجاد مجتمع خارج از شهر برای صنف‌های دارای آلایندگی صوتی و بصری و ایجاد کننده ترافیک شهری از سال ۸۹ آغاز شد و با گذشت بیش از ۱۰ سال هنوز اهداف آن محقق نشده‌است.

در حالی که تفاهم ایجاد شهرک در ابتدا بین سازمان جهاد کشاورزی استان یزد و مجمع امور صنفی میبد امضا شد، به دلیل  تغییر وضعیت زمین‌های واگذار شده هم اکنون سازمان راه و شهرسازی متولی این زمین‌ها برای صدور و عمل به تمام مفاد تعهدنامه است.

صاحبان صنف های متقاضی این شهرک با گلایه از صادر نشدن سند زمین‌ها ، با مشکلات متعددی برای دریافت مجوز ساخت و ساز با وجود پرداخت عوارض به شهرداری مواجه هستند.

صاحب یک کارگاه نجاری دایر شده در شهرک صنفی میبد در گفت و گو با گزارشگر ایرنا اظهار کرد: در سال ۹۵ کارگاه نجاری خود را در شهرک تلاشگران راه‌اندازی کردم و تا به حال هنوز سند زمین به نام من صادر نشده‌است.

حمیدرضا قاسمی فیروزآبادی با بیان اینکه سند زمین هنوز به نام دولت است گفت: این موضوع در حالی است که تمامی هزینه های این واگذاری و همچنین هزینه خدماتی مانند جاده سازی و ایجاد فضای سبز و آب و برق ، گرفتن پروانه ساخت و تغییر کاربری و حق پارکینگ را پرداخت کرده ام.

قاسمی فقدان نگهبانی ، آسفالت نشدن معابر شهرک و نداشتن فضای سبز و امکانات رفاهی و هزینه‌های گران آب و برق را از مشکلات دیگر این شهرک برشمرد.

ناظر اجرایی شهرک صنفی تلاشگران میبد نیز گفت: در این شهرک  قطعه زمین‌هایی برای احداث واحدهای جوشکاری ، کابینت سازی ،  تانکر سازی ، نجاری و دکورسازی ، تراشکاری ، تعمیر لوازم خانگی ، تعویض روغنی و کارواش واگذار شده که برخی از این واحدها ساخت و ساز را انجام داده اند  و تعدادی نیز با وجود گرفتن زمین هنوز در واحدهای صنفی خود در سطح شهر مشغول به کار هستند و ساخت و سازی در شهرک انجام نداده‌اند.

حمید رضا عزیزی افزود: در این شهرک تعداد زمین‌های قطعه بندی شده برای احداث واحدهای صنفی ، نمازخانه ، تاکسی تلفنی و رستوران و نگهانی  ۴۸۶ قطعه است که هم اکنون  ۲۵ کارگاه تکمیل شده اما هنوز بهره برداری نشده است،  ۳۳ کارگاه تکمیل و اجاره داده شده و در ۳۲ کارگاه نیز خود مالک مستقر و مشغول به کار است.

وی ادامه داد: در ۹۴ قطعه زمین هنوز ساخت و سازی صورت نگرفته، ۱۳۸ قطعه کوچک هم برای ایجاد دفترهای کار در نظر گرفته شده که هنوز واگذار آن انجام نشده و ۱۶۴ قطعه از زمین‌ها نیز دستخوش ساخت و سازهای نیمه تمام شده‌است.

ناظر اجرایی این شهرک ایجاد فضای سبز را هزینه بر عنوان کرد و از شهرداری گلایه کرد که از سال ۹۷ تاکنون با دریافت متری ۱۲ هزار تومان هزینه آماده سازی زمین‌ها هنوز به این شهرک خدماتی را در زمینه فضای سبز ارایه نکرده‌است.

عزیزی تصریح کرد: در ابتدا این زمین‌ها از سوی جهاد کشاورزی واگذار شده و شرط سند زدن زمین‌ها نیز تکمیل ساخت و ساز در آنها بوده که به دلیل نبود اعتبار و مستقر نشدن کامل اصناف آلاینده در شهرک، متاسفانه هنوز ساخت و ساز زمین‌ها به صورت کامل انجام نگرفته‌است.

وی نداشتن اندوخته مالی و وقت گیر بودن گرفتن مجوزهای مرتبط ساخت و ساز از شهرداری  و سازمانهای آب و برق و گران بودن هزینه آنها را از جمله مشکلات صاحبان صنف‌های مختلف برای مستقر شدن در شهرک برشمرد.

مسوول شرکت تعاونی تلاشگران میبد هم گفت: ۳۰ هکتار زمین در ابتدا با امضای تفاهم نامه بین جهاد کشاورزی استان یزد و مجمع امورصنفی شهرستان به شرط تملیک، واگذار شده که صدور  سند آنها نیز مشروط بر ساخت و ساز کامل و بهره‌برداری از آنها تعیین شده بود.

محمدعلی دهقانی افزود: در ابتدا پس از مشاوره گرفتن اتاق اصناف فعلی و کمیته امور صنفی سابق از محیط زیست و تعریف صنف‌های آلاینده و مزاحم شهری ، اراضی به اتحادیه های صنفی با تعیین میزان زمین مورد نیاز واگذار و هر خیابان در شهرک به یک صنف و کارگاه اختصاص داده شد.

وی تصریح کرد: قرار بود ساخت و ساز کارگاه‌ها تکمیل و به صاحبان شغل‌ها تحویل داده شود که به دلیل نبود اعتبار و نقدینگی و زیرساخت های لازم زمین‌ها به خود اصناف با نظارت شرکت تعاونی برای انجام ساخت و ساز یکسان واگذار شد.

دهقانی شرکت تعاونی را شامل هشت اتحادیه صنفی عنوان کرد و گفت: تاکنون هزینه‌هایی ارایه خدمات آب و برق و گاز از صاحبان مشاغل گرفته شده ، همچنین برای ساخت و سازها به صدور مجوز ساخت از شهرداری نیاز است که شهرداری با وجود گرفتن عوارض هنوز خدماتی در این زمینه ارایه نداده است.

شهرک تلاشگران میبد در کیلومتر ۳ جاده میبد – ندوشن واقع شده‌است و  هم اکنون راه و شهرسازی متولی زمین های واگذار شده‌است و اجرایی شدن مفاد قرار داد برای دادن سند را بر عهده دارد.

نماینده مردم تفت و میبد درمجلس شورای اسلامی در بازدید از این شهرک قول برگزاری نشست بررسی مشکلات شهرک را با حضور مسوولان شهرداری ، اعضای شورای شهر و اداره راه و شهرسازی استان و ارگانهای مرتبط  داد.

مسوولان شهرداری میبد نیز با اشاره به اینکه مفاد تفاهم نامه بین مسوولان شهرک و شهرداری به طور کامل اجرا نشده ، پاسخگوی سووالات مطرح شده گزارشگر ایرنا مرتبط به خدمات ارایه شده از سوی شهرداری به شهرک تلاشگران نشدند و پاسخگویی را به برگزاری نشست با نماینده مردم تفت و میبد درمجلس شورای اسلامی ارجاع دادند.

میبد حدود ۲۳ اتحادیه صنفی فعال دارد.

مرکز شهرستان ۱۰۶ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: