bazarnews

کد خبر: ۶۸۸۲۷
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۶
حسن استفاده از کرونا در دستور کار؛
اگرچه عالم‌گیری کرونا پیشبرد ابتکار کمربند و راه را با چالش‌های مهمی روبرو کرده، اما چین می‌کوشد از فرصت این عالم‌گیری استفاده کنند.

گروه بین الملل بازارنیوز: شیوع ویروس کرونا پیامدهای اقتصادی منفی قابل ملاحظه‌ای برای جمهوری خلق چین داشته و پیش‌برد برنامه اصلاحات اقتصادی در این کشور را با چالش‌های جدی روبرو کرده است. این شرایط، آینده ابتکار کمربند اقتصادی راه ابریشم (کمربند) و راه ابریشم دریایی قرن بیست‌ویکم (راه) را نیز با هاله‌ای از ابهام روبرو کرده است. ابتکار مذکور ابرپروژه‌ای است که در چهارچوب آن چین قصد دارد با همکاری کشورهای واقع در اوراسیا و آفریقا و حتی آمریکای لاتین نسبت به توسعه زیرساخت‌ها در این مناطق اقدام کند. بسیاری از ناظران این ابرپروژه را مهم‌ترین تلاش جغرافیای راهبردی چین برای شکل‌دهی به نظم جدید در نظام بین‌الملل می‌دانند.

اگرچه عالم‌گیری کرونا پیشبرد ابتکار کمربند و راه را با چالش‌های مهمی روبرو کرده، اما چین می‌کوشد از فرصت این عالم‌گیری استفاده کنند و با بهره‌گیری دیپلماسی ماسکی (استفاده از ظرفیت‌های دیپلماتیک مرتبط با ارائه ملزومات و تجهیزات پزشکی و درمانی مرتبط با مهار شیوع کرونا به کشورهای درگیر) جنبه جدیدی از ابتکار مذکور با عنوان راه ابریشم بهداشتی (Health Silk Road) را اجرایی کند. راه ابریشم بهداشتی جنبه‌های مهمی از ابتکارهای سیاستی قبلی چین در ارتباط با ابتکار کمربند و راه، نظیر راه ابریشم دیجیتالی (Digital Silk Road) و سایر ابتکارهای سیاستی این کشور، نظیر ساخت چین 2025 (Made in China 2025) را نیز در بر می‌گیرد.

داشتن تصویری کلان و نسبتا شفاف نسبت به آینده مطلوب و بسیج کردن امکانات و توانمندی‌ها برای عینیت بخشیدن به چنین تصویری در قالب مجموعه‌ای از راهبردهای کنش‌گرانه و پیش‌کنش‌گرانه، به چین اجازه داده تا از فرصت‌های ناشی از عالم‌گیری کرونا نیز در جهت پیش‌برد اهداف خود بهره گیرد. اکنون مشخص نیست که چین موفق به عملی کردن تصویر مطلوب خود در خصوص نظم جهانی خواهد شد یا نه، اما آموزه حاصل از بررسی تلاش چین مشخص است: ابرقدرت‌های جهان باید از نظم موجود در عصر خود گذر و نظم مطلوب خود را بر جهان حاکم کنند.

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: