bazarnews

کد خبر: ۶۴۳۴۸
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۵
در صحنه‌ی پر تنش اقتصاد بین المللی که آتش جنگ تجاری و جنگ ارزی میان قدرت‌هایی بزرگی همچون چین و آمریکا شعله ور است، مدیریت دارایی و حفظ ارزش آن با مخاطرات گوناگونی مواجه شده است.
گروه اقتصادکلان بازارنیوز: در صحنه‌ی پر تنش اقتصاد بین المللی که آتش جنگ تجاری و جنگ ارزی میان قدرت‌هایی بزرگی همچون چین و آمریکا شعله ور است، مدیریت دارایی و حفظ ارزش آن با مخاطرات گوناگونی مواجه شده است. در کشور خودمان ایران هم فعالان اقتصادی بسیاری همچون صرافی‌ها و تجار بیشترین تاثیر را از این نوسانات می‌گیرند که به مراتب امکان ضرر از این نوسانات که کسب و کار و تجارت آن‌ها را مورد تهدید قرار می‌دهد بسیار بیشتر است، اما با مطالعه‌ای کوتاه می‌توان متوجه شد که به واسطه ابزار‌های پیشرفته در بازار‌های مالی می‌توان ریسک این نوسانات را خنثی کرده و حتی به واسطه ابزار‌های پوشش سرمایه تبدیل به فرصت ساخت و غنیمت شمارد.

پس از نوسانات تاریخی که در قبال جنگ‌ها و یا رقابت‌های تجاری بین کشور‌ها در طول تاریخ رخ داده است، دانشمندان متخصص حوزه اقتصاد برای کنترل نوسانات و مدیریت ریسک راه حل‌های بسیاری را طراحی نمودند که یکی از این راه حل‌ها استفاده از ابزار‌های مالی پیشرفته برای "پوشش سرمایه" یا همان "Hedging" است. در این ابزار‌ها به واسطه استقراض ارز یا اوراق بهادار از کسانی که برای طولانی مدت تصمیم دارند، اوراق بهادار و یا ارز‌های مختلف در بازار‌های پولی و بانکی را نگهداری کنند می‌توان فرصت مدیریت ریسک نوسانات موجود در بازار‌های مالی و بانکی را فراهم کرد.

به واسطه ابزار‌های فوق الذکر امکان معاملات دو طرفه در بازار‌ها فراهم می‌گردد و تجار و صرافان می‌توانند به واسطه اهرم‌های مالی و استفاده از این ابزار‌های پیشرفته که به آن‌ها مشتقات نیز می‌گویند حتی از کاهش ارزش دارایی‌های خود به واسطه تکنیک‌های "فروش استقراضی" یا همان "Short Selling" نیز بهره ببرند و یا حد ضرر و زیان  را تحت کنترل خود در بیاورند.

با توجه به نوسانات ارزی فراوانی که در بازه‌های گوناگون به علت شرایط بین المللی برای کشور عزیزمان تحت تاثیر تحریم‌ها و یا تهدیدات امنیتی به وجود می‌آید، امید به آن می‌رود با توجه به ممنوع بودن استفاده از بازار تبادلات ارزی فارکس در ایران بانک مرکزی به واسطه پژوهشکده پولی و بانکی خود با کمک از سازمان بورس و شرکت بورس تهران هرچه سریع‌تر به تهیه و ابداع این گونه ابزار‌های مالی با کمک متخصصین این حوزه اقدام کنند و یا محدودیت بازار تبادلات ارزی فارکس را برای صرافان و شرکت‌هایی که با مطالعه و رصد دائمی بازار به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت می‌کنند را رفع کند. جای خوشحالی است که در سال‌های اخیر به واسطه به روز شدن دانش ساختار‌های مالی و بانکی کشور فعالیت‌های نوینی در این حوزه در حال انجام و پیگیری است و چشم انداز خوبی برای ایجاد ابزار‌های مشتقه توسط سازمان بورس و اوراق بهادار کشور با کمک و مساعدت بانک مرکزی انجام یافته است و می‌توان انتظار داشت که به زودی موجبات دسترسی به چنین ابزار‌هایی برای مدیریت ریسک و بحران در کشور خودمان بدون نیاز به کارگزاری‌های خارج از کشور در دسترس باشد.
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: