bazarnews

کد خبر: ۶۱۴۳۷
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۵
مشاور تجاری ترامپ معتقد است که چین در تلاش است تا امریکا را به زانو درآورد. سی ان ان گزارشی از ادامه جنگ تجاری امریکا و چین منتشر کرده است.

این گزارش می نویسد: جنگ تجاری واشنگتن و پکن، صنعت تولید امریکا را درگیر کرده است. این ماجرا ضربه هایی به شرکت های بزرگ مانند Hasbro و کاترپیلار وارد کرده است و در همین حین کشاورزان امریکایی هم صدمه های زیادی دیده اند.
با این حال پتیر ناوارو، مشاور تجاری دونالد ترامپ، رییس جمهوری امریکا درد ناشی از جنگ تجاری را کاهش داده است و بر لزوم اتحاد در مقابل چین تاکید دارد. او در کنفرانس خبری به سی ان ان گفت: ما با یک رقیب استراتژیک سر و کار داریم و آنها در تلاش هستند تا امریکا را به زانو درآورند.
ناوارو صریح کرد که اقتصاد چین صدمه دیده است –رشد اقتصادی چین به ضعیف ترین میزان از سال 1992 رسیده است-، اما او از بیان میان خسارت این جنگ تجاری در امریکا خودداری کرد. او در مقابل جواب داد: از زمانی که انسان پایش را روی ماه گذاشته است، ما کمترین نرخ بیکاری را رقم زده ایم.
در عین حال، جنگ تجاری میان ایالات متحده و چین روند کاهشی رشد اقتصادی جهانی را تشدید کرده و کارخانه های تولیدی امریکا با مشکل مواجه شده اند. بخش تولید امریکا در ماه سپتامبر بدترین ماه را در یک دهه گذشته متحمل شده است. مدیران و اقتصاددان مقصر این وضعیت را نبرد تعرفه ای با چین عنوان کرده اند.
کشاورزان هم در این آتش گرفتار شده اند. چین خرید و فروش سویا و سایر محصولات کشاورزی امریکا در تلافی با تعرفه ها متوقف کرده است.
گری ورتیش، رییس اتحادیه کشاورزان مینسوتا به سی ان ان گفت: این وضعیت توسط رییس جمهوری امریکا بر ما تحمیل شده است. ما در ابتدا به طور قطع با او توافق کردیم، اما به نظر نمی رسید که نقشه B هم وجود خواهد داشت.
البته ناوارو در حال کاهش مخالفت کشاورزان است. ناوارو می گوید: کشاورزان رییس جمهوری را دوست دارند و هیچ کس به اندازه ترامپ پشتیبان آنها نیست. او همچنین گفت: ما در حال حاضر برای معامله فاز یک در مسیر پیشرفت هستیم. همان طور که رییس جمهوری بارها اعلام کرده‌اند یا معامله بزرگی رخ خواهد داد یا ما چیز دیگر نمی خواهیم. حالا خواهید دید که چه اتفاقی رخ می دهد.
ناوارو تاکید کرد که نبرد با چین، چیزی بیش از یک جنگ تجاری است. ما در حال تلاش برای پرداختن به موضوعات گسترده تر از جمله سرقت مالکیت معنوی، دستکاری ارزی هستیم.
او ادامه داد: کامپیوتر های شما هر روز در معرض خطر هک شدن توسط مقامات چینی برای سرقت اطلاعات شما قرار دارند. این موضوعات ربطی به تجارت ندارد.
اعتراضات و چالش های دموکراسی در هنگ کنگ هم مانع دیگری در مذاکرات تجاری ایالات متحده و چین است.
دو منبع آگاه به سی ان ان گفته اند که ترامپ در ماه ژوئن به شی جینپینگ، رییس جمهوری چین قول داده است که اگر آنها مذاکرات تجاری را ادامه دهند،‌در برابر اعتراضات هنگ کنگ سکوت خواهد کرد. البته ناوارو این صحبت که دولت ترامپ در ازای ادامه روند مذاکرات تجاری در برابر ناآرامی های در هنگ کنگ نرمش به خرج داده است را رد کرد.

برچسب ها: امریکا ، چین ، اقتصاد
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: