bazarnews

کد خبر: ۲۲۵۹۵
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۸
کارشناس مسکن درخصوص خروج از رکود مسکن گفت: کاهش نرخ سود بانکی منجر به خروج از رکود مسکن مشخص خواهد شد.رشد اقتصادی صورت گرفته امسال تاثیر مثبت بر بازار مسکن خواهد گذاشت.
به گزارش خبرنگار بازار نیوز دکتر مهدی سلطان محمدی کارشناس فعال بازار مسکن در رابطه با رکود مسکن و سیر ادامه دار آن در بازار مسکن گفت : با توجه به آمارهای عرضه و تقاضا در ماه اردیبهشت نمی توان افزایش رکود چشمگیری برای ماه اردیبهشت مشاهده کرد و این رکود به تدریج به سمت کاهش می رود . افزایش هرچند بسیار کم  برای تعداد عرضه و تقاضا و قیمت برای مسکن داریم که نشان دهنده روند کاهش رکود خواهد بود. 

این کارشناس بازار مسکن در رابطه با عوامل تاثیر گذار بر رکود بازار مسکن گفت : وضعیت هر اقتصادی ناشی از وضعیت عرضه و تقاضا است . عرضه مسکن در سالهای 88-92 به خصوص در تهران حجم بسیار بالایی داشته است و برای آن تقاضایی وجود نداشته چراکه به موازات آن درآمد سرانه ملی از سال 88-93 به خاطر افزایش تشدید تحریم و بعد از آن کاهش قیمت نفت کاهش یافته و قدرت خرید خانوادهای ایرانی کاهش یافت . همچنین بانکها در آن زمان با بحران روبرو شدند و امکان اعطای تهسیلات بانکی برای خرید خانه کاهش یافته و در نهایت با پدیده خانه های خالی مواجه شدیم .

وی افزود : مازاد عرضه درنبود تقاضا این رکود رقم زد البته این رکود دربازارمسکن همیشه  وجود داشته که به صورت چرخشی پدیدار می شود ما دربازارمسکن دریک بازه زمانی 2-3 ساله با رکود و در بازه زمانی دیگر با رونق مواجه هستیم اما این بار به دلیل عوامل ذکر شد رکود زمان بیشتری ادامه دار شده است.

دکتر محمدی در رابطه با سیاست های دولت برای خروج از رکود مسکن گفت: دولت در بخش عرضه و تقاضا بازار مسکن نمی تواند نقشی مستقیم داشته باشد در بخش عرضه دولت زیر5 درصد نقش داشته و در بخش تقاضا دولت عملا نقشی ندارد.دولت تنها از طریق تهسیلات بانکی می تواند تاثیر گذار باشد که امروز بانکها با بحران روبرو هستند پس در حقیقت دولت نمیتواند تاثیری داشته باشد.

وی افزود:عرضه و تقاضا مسکن رابطه چندانی با سیاست های دولت ندارد وناشی ازماهیت خود بازارمسکن دارد. دولت در زمان رونق بازار مسکن این رونق منتسب به خود می دانند و در زمان رکود اعلام می کنند تلاش برای خارج شدن از این وضعیت می کنند اما در واقعیت رکود و رونق به دولت بستگی ندارد.

این کارشناس در رابطه با عوامل تاثیرگذار بر رکود بازارمسکن گفت:افزایش نرخ بهره حقیقی که در واقع تفاضل نرخ بهره اسمی و تورم است بر بحران رکود مسکن تاثیر گذاشته و با کاهش تورم تصور کاهش نرخ بهره اسمی وجود داشت اما به دلیل مشکلات بانکی این اتفاق صورت نگرفت. به همین دلیل نرخ بهره اسمی بالای 10 -15 درصد بود که این رقم درتاریخ اقتصاد ایران بی سابقه است که باعث  تشدید رکود در مسکن شده دولت اگر بخواد سیاستی را برای بهبود در وضعیت بازار مسکن ایفا کند باید سیاست های برای کاهش نرخ بهره بانکی در پیش بگیرد.

این کارشناس گفت: دولت باید سرمایه دراین بخش به با توجه به آمایش سرزمینی و سیاست های اجتماعی مد نظر هدایت کند برای مثال اصلاح بافت های فرسوده ، تهیه مسکن برای قشر کم درآمد در نظر بگیرد. دولت با کاهش نرخ بهره و ارائه تهسیلات بانکی روند افزایش قدرت خرید مردم و در نهایت افزایش تقاضا را تهسیل خواهد کرد.دولت باید مداخله مستقیم در بازار مسکن نداشته باشد و از طریق کنترل اقتصاد کلان متقاضی را هدایت به بازارمسکن کند.

این کارشناس مسکن درخصوص پیش بینی زمان خروج از رکود مسکن گفت:زمانی نرخ بهره بانکی کاهش یابد زمان و مسیر خروج از رکود مسکن مشخص می شود.به نظر من شرایط برای خروج از رکود محیا شده و رشد اقتصادی صورت گرفته و امسال تاثیر مثبت بر بازار مسکن خواهد گذاشت اما این تاثیر بسیار خفیف خواهد بود و جهش خاصی برای قیمت مسکن نخواهد داشت و میزان تقاضا به تدریج افزایش پیدا می کند. 


خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: