bazarnews

کد خبر: ۱۰۶۱۳
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۷
عضو کمیسیون اقتصادی در گفتگو با بازار نیوز؛
عضو کمیسیون اقتصادی گفت: حذف یک صفر از پول ملی هیچ اثر واقعی در اقتصاد ندارد بلکه آثارش شکلی و روانی است.
به گزارش بازار نیوز - هیات دولت در جریان بررسی لایحه بانک مرکزی، واحد پول ایران را تومان و برابر با ۱۰ ریال ‏تصویب کرد، البته مصوبه هیات دولت برای تصویب و تبدیل شدن به قانون به مجلس شورای اسلامی ارسال می شود و تصویب نهایی آن منوط به نظر نمایندگان مجلس در روزهای آتی است. 

با تغییر پولی سوالات زیادی در ذهن مردم ایجاد می شود که آیا اقتصاد ایران در شرایط کنونی گنجایش این تغییر را دارد و یا اینکه این اتفاق نادر در اقتصاد ایران آثار تورمی به همراه دارد یا خیر؟ که علی اکبر کریمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره به خبرنگار بازار نیوز اظهار داشت: به طور کلی حذف صفر از پول ملی، آثار جدی و واقعی بر اقتصاد ایران نخواهد داشت، بلکه امری شکلی است، ضمن اینکه چیزی که در دولت مورد تصویب قرار گرفت تغییر واحد پولی نبود و فقط حذف صفر از واحد پولی است.

وی اضافه کرد: این موضوع لایحه مستقلی نیست، بلکه بند یا یک لایحه ای از اصلاح نظام بانکداری است که دولت بخشی از آن لایحه را تصویب و در حال بررسی است. در مجموع این لایحه باید به مجلس برود و نهایی شود.

کریمی تصریح کرد: دولت در حال تهیه 2 لایحه اصلاح نظام بانکداری و نحوه اداره بانک مرکزی است و در نهایت آن را به مجلس ارسال می کند تا مجلس با توجه به ابعاد و شرایط آن را مورد بررسی قرار می دهد. اصولا حذف صفر در اقتصاد بیشتر آثار شکلی و روانی دارد، ضمن اینکه به لحاظ شکلی تعداد صفرهای اعداد کم و کوچیک تر می شوند و در محاسبات و مبادلات هم یک اثر روانی به همراه دارد مبنی بر اینکه به نوعی نشان دهنده بهبود در ارزش پول ملی است.

عضو کمیسیون اقتصادی در خصوص کاهش بار روانی حذف یک صفر از پول ملی گفت: وقتی یک واحد پول ملی ما با 10 یا 50 هزار واحد پول یک کشور برابری می کند، همین مقایسه یک حالت روانی ایجاد می کند که ارزش پول ما بسیار کم است و با این شرایط اگر یک صفرحذف شود این مقایسه کم رنگ تر می شود. اگر چه به لحاظ قانونی، ارزش پول ما بر اساس وزنی از طلا تعیین می شود و این وزن طلا با توجه به مبلغ ثابت است و با حذف صفرها این ارزش جا به جا نمی شود.

کریمی در توضیح این مطلب گفت: در قانون پولی و بانکی کشور مشخصا تعریف شده که هر یک ریال پول ما معادل ... هزارم گرم طلا است، چون پول هر کشوری (کاغذ یا سکه) فی نفسه ارزش ندارد و ارزش قانونی که برای این پول تعیین شده به معنای پشتوانه پول کاغذی که در بین مردم رایج است در قالب طلا است. اصولا با ارزشی که طلا و یا جواهرات به عنوان پشتوانه ملی برای پول تعریف شده، دولت حق دارد معادل آنها کاغذ و اسکناس چاپ کند. این ارزش یک ارزش ثابتی است و با حذف صفر تغییری نمی کند.

وی در خصوص برنامه مجلس برای تصویب لایحه دولت در خصوص حذف صفر اذعان داشت:  مجلس برنامه دارد تا این لایحه را با جدیت در برنامه های خود قرار دهد هر چند که تاکنون این کار صورت گرفته. همچنین کلیات اصلاح نظام بانکداری در قالب طرح در کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب شده و در دست بررسی است و با ورود لایحه دولت و تلفیق آن با این طرح به صورت یکجا دیده می شود.

کمیسیون اقتصادی روی این موضوع بحثی ندارد و فی النفسه این کار خالی از اشکال است چرا که حذف یک صفر از پول ملی یک اصلاح شکلی است.

وی در پایان در خصوص برنامه دولت برای حذف 3 صفر از پول گفت: این بحث گسترده ای است که دولت در نظر دارد برای آن لایحه مستقل و جداگانه ای در نظر بگیرد.

خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: