bazarnews

کد خبر: ۸۸۵۴۰
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۵
معاون امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه به‌علت نوسات دمایی سرما زدگی باغات دور از انتظار نیست، گفت: در سال زراعی 1397- 1398 سرمازدگی در برخی نقاط استان منجربه کاهش 50 درصدی تولید محصول شد.

 

ابراهیم شیرانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به گل‌دهی زودهنگام درختان بادام در برخی نقاط چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: باتوجه به افزایش دما در حاشیه رودخانه زاینده‌رود برخی از ارقام زودگل‌ده بادام مانند ارقام محلی، تلخه و سنگی شروع به گلدهی کردند، اما باتوجه به کاهش دما در چند روز اخیر پیش‌بینی می‌شود گلدهی درختان به تعویق بیوفتد.

معاون امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه افزایش دما در سطح کشور رخ داده است، عنوان کرد: در بیش‌تر نقاط کشور با مشکل گلدهی زودهنگام درختان مواجه هستیم، اگر در سال‌جاری شرایط افزایش دما در فصل زمستان ادامه داشته باشد، امکان دارد ارقام درختان بادام مانند مامایی و ربیع که معمولا یک هفته دیرتر نسبت به سایر ارقام محلی به گلدهی می‌رسیدند، نیز دچار سرمازدگی شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر کاهش دما شکوفه‌دهی درختان را به تاخیر می‌اندازد، در بسیاری از نقاط استان باتوجه به برودت هوا درختان به گل‌دهی نرسیده‌اند، بنابراین کاهش دما در شرایط فعلی موثر است.

شیرانی با اشاره به بارش‌های هفته گذشته در چهارمحال و بختیاری گفت: باتوجه به کاهش بارش در زمستان سال‌جاری در بسیاری از باغات استان با پدیده خشکی باغات مواجه شده بودیم، بنابراین قبل از بارش‌های اخیر اطلاعیه‌ای مبنی بر آبیاری باغات گردو توسط کشاورزان صادر شد، اما خوشبختانه این بارش‌ها تا حدودی مشکل خشکیدگی باغات را مرتفع کرد.

معاون امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید براینکه سرما زدگی باغات دور از انتظار نیست، افزود: حدود یک‌ماه از فصل زمستان باقی مانده است، نوسانات دمایی تا یک‌ماه پس از آغاز سال جدید در استان وجود دارد، بنابراین گرم شدن مجدد دما در هفته‌های آینده موجب گل‌دهی درختان می‌شود، همچنین در ماه فروردین نیز با پدیده سرمای زودرس بهاره مواجه هستیم.

وی بیان کرد: در مناطق سردسیر چهارمحال و بختیاری نوسان دمایی کمتر است و درختان تحرکی برای شکوفه دادن نداشته‌اند، همچنین ارقام دیر گل‌ده مانند بادام شاهرودی دیرتر از سایر ارقام به گل‌دهی می‌رسد.

شیرانی با تاکید بر اینکه در سال‌ زراعی 1398-1399 سرمازدگی خسارت چندانی را به باغات چهارمحال و بختیاری وارد نکرد، یادآور شد: اما در سال زراعی 1397- 1398 سرمازدگی در برخی نقاط استان منجربه کاهش 50 درصدی تولید محصول شد، علت این خسارت، سرمازدگی زودرس بهاره بود.

معاون امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: درختان برای گل‌دهی، نیاز سرمایی دارند، اگر این نیاز سرمایی برطرف شود، به نوعی نیاز فیزیولوژی درختان برطرف شده است و درخت به گل‌دهی می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه ارقام شاهرودی در درختان بادام نسبت به ارقام محلی 20 روز دیرتر به گل‌دهی می‌رسد، توضیح داد: این ارقام برای جلوگیری از سرمازدگی به کشاورزان توصیه می‌شود، اما معمولا به‌علت اینکه ارقام مامایی در بازار تقاضای بیش‌تری دارند و عمدتا قیمت این نوع محصول بالاتر است، کشاورزان رغبت چندانی به کشت ارقامی مانند شاهرودی ندارند.

شیرانی در پایان گفت: در نهالستان‌های چهارمحال و بختیاری ارقام دیر گل‌ده به‌همراه سایر ارقام تولید و کشت این ارقام به کشاورزان توصیه می‌شود.

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: