bazarnews

کد خبر: ۸۷۹۹۰
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۰
عضو کمیسیون حقوقی مجلس گفت: خاصیت بخش خصوص این است که با کمترین نیرو بیشترین کار را ارائه کند، کاملا برخلاف دستگاه‌های دولتی که، چون پول از بیت المال می‌رود حساسیت روی بهره وری نیست و اصطلاحا شرکت‌های دولتی بریز و بپاش دارند.
گروه اقتصاد کلان بازارنیوز - سیدسهند شریف زاده؛ کاظم دلخوش، عضو کمیسیون قضایی مجلس، پیرامون اشتغال ۱۴۸۰ نفر با احیا شرکت‌های ورشکسته توسط اداره تصفیه امور ورشکستگان دادگستری تهران، در گفتگو با رادیو اقتصاد، گفت: بعد از انقلاب اسلامی و در مقاطع مختلف به دلیل سلیقه‌های متفاوت دولت‌های وقت، نوسانات اقتصاد در بخش تولید و ارز، فرسودگی دستگاه‌ها در واحد‌های تولیدی و ضرورت جایگزینی آن‌ها و همچنین تراکم جمعیت در کشور تعداد زیادی شرکت‌ها ورشکسته شده و یا توسط سازمان خصوصی سازی واگذار شدند که همین اتفاق باعث بیکار شدن تعداد زیادی از جوانان و هموطنان شد. به عنوان نمونه در سال ۶۲ دولت استان‌های شمالی را زیرمجموعه بخش کشاورزی قرار داد و این استان‌ها را از بخش صنعت خارج کرد که همین امر باعث شد بعضی از واحد‌های صنعتی منحل شوند و بعضی هم به بخش خصوصی بدون اهلیت واگذار شد که در نتیجه تعداد زیادی از شاغلان بیکار شدند.
 
ب

نقش اداره تصفیه ورشکستگان چیست؟

وی با تشریح وظایف اداره تصفیه گفت: در راستای واگذاری‌های غلط به علت تخلفات احتمالی در واگذاری‌ها به بخش خصوصی، هیئت تصفیه دادگستری‌ها وارد عمل شد و پس از آن قوه قضاییه این موضوع را به طور جدی پیگیری کرد که در نتیجه آن طی سال‌های اخیر بخشی از این واحد‌ها بعد از ورشکستگی احیا شدند یا به دولت یا صاحبان اصلی دارای اهلیت برگشتند. تعداد زیادی از این شرکت‌ها بعد از انقلاب اسلامی یا مشکل نبود مدیریت یا مدیر فاقد اهلیت داشتند که بعد از تصدی دولت بر این واحد‌ها بعضا متاسفانه به سمت بدهکاری و ورشکستگی کشانده شدند که الان ستاد تصفیه تلاش کرده بخشی از این شرکت‌ها را با تغییر مدیریت احیا کند.

شرکت‌های ورشکسته واگذار می‌شود

این نماینده مجلس با اشاره به واگذاری شرکت‌های ورشکسته گفت: روند واگذاری شرکت‌ها به گونه‌ای است که در قوه قضاییه به افراد داوطلب که شرایط لازم برای سرپرستی داشته باشند شرکت‌ها واگذار می‌شود و اهلیت آن‌ها توسط قوه بررسی می‌شود. از سال ۸۱ به این سمت سیاست ستاد تصفیه احیا شرکت‌ها و نه فروش آن هاست. اگر سه قوه به صورت صددرصد از ظرفیت نیرو‌های انسانی استفاده کنند و ظرفیت و امکانات و منابع به خوبی و درست استفاده شود مشکلی از بابت واحد‌های صنعتی و تولیدی نخواهیم داشت.

دلخوش در پایان بر اهمیت نظم مالی در شرکت‌های دولتی تاکید کرد و گفت: خاصیت بخش خصوص این است که با کمترین نیرو بیشترین کار را ارائه کند، کاملا برخلاف دستگاه‌های دولتی که، چون پول از بیت المال می‌رود حساسیت روی بهره وری نیست و اصطلاحا ارگان‌های دولتی بریز و بپاش دارند.
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: