bazarnews

کد خبر: ۸۱۴۴۴
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۱
بازارنیوز بررسی می‌کند؛
تیم سرخپوش پایتخت، با درآمد‌های حاصل از دو دوره حضور در فینال و یک بار هم نیمه نهایی آسیا، تقریبا می‌تواند هزینه همه بازیکنان و مربیان ۱۰ سال اخیر خود را پرداخت کند، اما هرساله می‌بینیم که برای پرداخت دستمزد‌ها با مشکل رو به روست.

درآمد پرسپولیس از آسیا معادل هزینه ۱۰ سال باشگاه

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ شنبه گذشته، تیم فوتبال پرسپولیس تهران در مسابقه فینال آسیا در رقابت با تیم اولسان هیوندای کره جنوبی با نتیجه ۲ بر یک شکست خورد که موجب آزرده شدن خاطر هواداران و فوتبال دوستان شد. آخرین باری که یک تیم ایرانی در فینال باشگاه‌های آُیا به عنوان قهرمانی دست یافته بود، به ۲۷ سال گذشته و قهرمانی پاس تهران در سال ۱۳۷۲ باز می‌گردد. پس از آن تیم‌های اصفهانی سپاهان و ذوب آهن و همچنین استقلال تهران هرکدام یک بار و پرسپولیس تهران دو بار به فینال آسیا رسیدند که همه در کسب عنوان قهرمانی ناکام ماندند.

این شکست در فینال همانطور که از نظر فوتبالی موجب ناراحتی هواداران شد، از نظر مالی هم حدود مبلغ بسیار هنگفتی از دست پرسپولیس خارج کرد. پرسپولیس به دلیل حضور در مسابقه فینال، ۲ میلیون دلار دریافت کرده است. همچنین ۷۵۰ هزار دلار هم بابت پیروزی در مراحل قبل به دست آورد که در مجموع اگر با دلار ۲۵۵۰۰ تومانی حساب کنیم، رقمی حدود ۷۰ میلیارد تومان نصیب این باشگاه شده است.  

پرسپولیس در حالی دو میلیون دلار دریافت کرده که اگر قهرمان این مسابقات شده بود، دو برابر این مبلغ یعنی ۴ میلیون دلار را کسب می‌کرد. همچنین به دلیل حضور در جام باشگاه‌های جهان، اگر تیم آخر این مسابقات هم می‌شد، مبلغ  یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار پاداش از فیفا دریافت می‌کرد. با این حساب، حداقل ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار دلار با از دست دادن قهرمانی ضرر کرد.

اما همین مبلغی هم که تیم فوتبال پرسپولیس در قبال نایب قهرمانی در آیا به دست آورد، رقم قابل توجهی است.   شاید جالب باشد بدانید که در آخرین تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس که در اردیبهشت سال جاری در صحن علنی قرائت شد، کل هزینه پرسپولیسی‌ها برای جذب بازیکن و مربی طی ۱۰ سال گذشته رقمی معادل ۱۷۴ میلیارد تومان و استقلال ۱۶۳ میلیارد تومان بوده است.

پرسپولیس طی این ۱۰ سال دو بار به فینال آسیا رسیده است. در سال ۲۰۱۸ که پرسپولیس به فینال رسید، کل پاداش این تیم معادل دو میلیون و هشتصد و هشتاد هزار دلار بود که با نرخ دلار آن روز مبلغی حدود ۴۰ میلیارد تومان نصیب پرسپولیس شد. همچنین، حضور این تیم در نیمه نهایی جام باشگاه‌های آسیا سال ۲۰۱۹، مبلغی معادل ۸۷۰ هزار دلار (حدودا ۱۵ میلیارد تومان) را به ارمغان داشت. علاوه بر این، پرسپولیس در این سال‌ها از محل فروش بلیت، حق پخش تلویزیونی، اسپانسر، کمک وزارت ورزش و کمک شهرداری درآمد داشته است.

تیم سرخپوش پایتخت، با همین درآمد‌های حاصل از دو دوره حضور در فینال و یک بار هم نیمه نهایی آسیا، تقریبا می‌تواند هزینه همه بازیکنان و مربیان ۱۰ سال اخیر خود را پرداخت کند، اما هرساله می‌بینیم که برای پرداخت دستمزد‌ها با مشکل رو به روست؛ تا جایی که این تیم به دلیل بدهی به برانکو ایوانکوویچ، سرمربی سابق خود تا آستانه کسر امتیاز و محرومیت از پنجره نقل و انتقالات پیش رفت. برانکو تیرماه سال ۹۸ اعلام کرده بود که مبلغ بدهی باشگاه به او، ۷۰۰ هزار یورو بوده است. اما مدیران وقت پرسپولیس اینقدر سهل‌انگاری کردند که در انتها باشگاه مجبور شد یک میلیون و ١١٠ هزار و ۶۴٠ یورو به او بپردازد.

شاید مسئولان باشگاه پرسپولیس اظهار کنند که به دلیل تحریم‌ها امکان دریافت پول پاداش‌ها از AFC وجود نداشته باشد که حرف درستی است، اما آن‌ها می‌توانستند با مدیریت این منابعی که در دست کنفدراسیون فوتبال آسیا دارند، بدهی‌های خارجی خود را پرداخت کنند.

شاید اتفاق تلخ‌تر برای هواداران پرسپولیس، خداحافظی ناگهانی مهدی ترابی ستاره این تیم در میانه راه پرسپولیس در مسابقات آسیایی بود. این اتفاق در حالی افتاد که ترابی فقط برای حدود ۴۰ میلیون تومانی که از پرسپولیس طلب داشت بند فسخ قرارداد خود را فعال کرد تا با تکیه بر همین موضوع از پرداخت حق ترانسفر حدوداً ۴۰۰ هزار دلاری به پرسپولیس نیز فرار کند.

مدیریت اشتباه در تیم‌های فوتبال خصوصا دو تیم پرسپولیس و استقلال همیشه موجب گرفتاری این دو تیم شده و گا‌هی مبالغ هنگفتی را از کف این دو تیم خارج کرده است. چندسالی است که این دو تیم در تامین هزینه‌های خود مشکل چندانی ندارند، اما بی‌مدیریتی آن‌ها موجب شده به تیم‌های همیشه بدهکار شناخته شوند.
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: