bazarnews

کد خبر: ۷۷۴۹۷
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۲
عراق به عنوان یکی از اصلی ترین کشور های واردکننده کالا از ایران در سال های گذشته تلاش کرده اقتصاد خود را تقویت کند و همین امر به کاهش نسبی تقاضای این کشور در برخی بازار های وارداتی منجر شده است.

عراق پس از سال ها درگیری جنگ های داخلی و گروه های تروریستی در چند سال گذشته توانسته روی آرامش نسبی را ببیند و با مستقر شدن دولت های جدید در این کشور، تلاش شده ثبات اقتصادی به همسایه غربی ایران بازگردد.
با توجه به اینکه در سال های جنگ های داخلی، بخش قابل توجهی از زیرساخت های اقتصادی عراق نابود شد یا صدمه جدی دید، این کشور در سال های گذشته بسیاری از نیاز های خود را وارد کرده و در این مسیر کالا های ایرانی با توجه به قرابت فرهنگی، مجاورت جغرافیایی و امکان تامین آسان، در بازار عراق نقشی کلیدی داشته اند تا جایی که آمار های رسمی از تجارت ایران نشان می دهد که در سال های گذشته پس از چین، عراق همواره دومین واردکننده کالا های غیرنفتی از ایران بوده است.
با این وجود با بهبود نسبی شرایط در عراق، کار در برخی حوزه های اقتصادی مانند کشاورزی از سرگرفته شده و همین امر باعث کاهش نیاز این کشور به واردات شده است. در سال های گذشته دولت بغداد در اطلاعیه هایی واردات کالا هایی را به این کشور ممنوع اعلام کرده بود و حالا رییس اتاق بازرگانی اهواز می گوید، تعداد کالا های کشاورزی که ورودشان به عراق ممنوع است به عدد ۲۹ رسیده است.
شهلا عموری گفته در کنار خرما که واردات آن به شکل دائمی در عراق ممنوع است، در حال حاضر محصولاتی، چون خیار، ذرت زرد علوفه، بادمجان، کلم، گل کلم، هویج، کنار، سیب زمینی، کاهو، سیر، کدو، فلفل، تخم مرغ، مرغ زنده، گوجه فرنگی، شلغم، چغندر، مرغ کامل ذبح شده، عسل، ماهی دریایی منجمد، هندوانه، خربزه، باقلای سبز، جو علوفه، گندم، گاو و گوسفند، علوفه صنعتی و شیره خرما نیز اقلام ممنوع الورود به عراق هستند.

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: