bazarnews

کد خبر: ۳۸۷۱۷
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۳
رئیس کل سابق بانک مرکزی اظهار داشت:
طهماسب مظاهری گفت:بانکداری اسلامی فراتر از بانکداری بدون رباست بنابراین این دو را باید از هم تفکیک کرد.

گروه بورس و بانک و بیمه بازارنیوز : به گفته طهماسب مظاهری ، قانونی که هم اکنون در سیستم بانکی کشور مبنای عمل قرار گرفته قانون عملیات بانکداری بدون ربا مصوب سال ۱۳۶۲ مجلس شورای اسلامی است.

وی همچنین اظهارداشت: این قانون چهار چوب هایی تعیین کرده که اگر رعایت و بصورت صحیح اجرا شود در عملیات پولی و بانکی، سپرده گذاری مردم در بانک ها، اعطای تسهیلات بانک ها به مشتریان، دریافت سود از مشتریان و توزیع سود مزبوربین سرمایه گذاران ربا وارد نخواهد شد.

رئیس کل سابق بانک مرکزی گفت: اگر چنانچه به لحاظ شکل و محتوا مقررات قانون عملیات بانکی بدون ربا بصورت کامل و دقیق رعایت شود به یقین بانک ها وارد حیطه ربوی نمی شوند.

وی افزود: شوربختانه در برخی از موارد به خصوص طی چند ساله اخیر در گرفتن سود از مشتریان و پرداخت سود به سپرده گذاران مقررات قانون عملیات بانکداری بدون ربا بصورت جامع و کامل اجرا نشده و این شائبه ربوی بودن را در سیستم بانکی بوجود آورده است.

مظاهری تصریح کرد: جریمه تاخیر تادیه از جمله مواردی که در عملیات بانکداری بدون ربا موضوعیتی ندارد و بیشتر در زمان قراردادهای وامی و قرضی انجام و جزء محرمات این قراردادها خواهد بود.

وی گفت: وقتی جریمه تاخیر تادیه وصول می شود اتفاقی که می افتد اینکه عملیات بانکی از چهارچوب ضوابط بانکداری بدون ربا خارج می شود.

رئیس کل سابق بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه مطابق قانون عملیات بانکداری بدون ربا «بانک وکیل سپرده گذار» است، یادآورشد: وقتی وکیل پولی را دریافت می کند صاحب پول قلمداد نمی شود بنابراین بانک ها وجوه سپرده گذاری مردم را نباید در تراز نامه ها به عنوان درآمد خود بلکه باید بصورت امانی و التزامی ثبت کنند.

 

رادیو اقتصاد

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: