bazarnews

کد خبر: ۱۵۷۷۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰
ناصر چمنی عضو شورای حقوق و دستمزد می‌گوید: فکر نمی‌کنم امسال هم بتوانیم چیزی به دست بیاوریم زیرا طی سه سال گذشته دولت هیچ اقدامی انجام نداده و برعکس سعی کرده تا مزد را با عناوین مختلف سرکوب کند.
ناصر چمنی عضو شورای حقوق و دستمزد درباره جلسات دستمزد و تعیین  حداقل حقوق کارگران به خبرنگار بازار نیوز می‌گوید: ماده 41 قانون کار دو بند دارد بند اول آن تورم اعلامی بانک مرکزی و بند دوم مربوط می‌شود به معیشت حداقلی خانواده یعنی کارگری که کار می‌کند باید بتواند حداقل معیشت خود و یک خانواده چهار نفری را تأمین کنید. چندین سال است درباره سبد معیشت بحث می‌کنیم زیرا در 12 سال‌ گذشته مزد از تورم بانک مرکزی تقریباً 67 درصد عقب افتاده و این شکاف قدرت خرید کارگران را از بین برده است. متأسفانه در حال حاضر شاهد این هستیم که حقوق کارگر کفاف ده روز اول ماه را هم نمی‌دهد.  تنها راهی که می‌تواند قدرت خرید کارگران را بالا ببرد انجام بند دوم ماده 41 سبد معیشت خانوار است و آن باید انجام شود. 

وی درباره روش تعیین سبد معیشتی خانوار می‌گوید: خوشبختانه در سازمان ILO (سازمان بین‌المللی کار) سبد معیشت و کالری که یک فرد باید طی یک ماه دریافت کند را تعیین کرده است. ما هم طبق همان موارد سبد معیشت را مشخص می‌کنیم تا بفهمیم یک نفر در ماه چقدر مواد غذایی مصرف کند. 

وی درباره خط فقر در ایران می‌گوید: به‌طور رسمی خط فقر تعیین نشده ولی از زبان مسئولین رقم دو میلیون پانصد هزار تومان شنیده می‌شود. من به‌شخصه این عدد را هم قبول ندارم ولی بر اساس همین اطلاعات ما در حال حاضر یک‌سوم آن را به کارگران می‌دهیم یعنی معیشتی که فرد می‌تواند به منزل ببرد یک‌سوم خط فقر است. 

این عضو اتحادیه کارگری درباره احتمال افزایش دستمزد به میزان خط فقر می‌گوید: ما هیچ امیدی برای گرفتن این مقدار از دولت نداریم. در دولت قبل مشکلات هدفمندی یارانه‌ها و تلاطم‌های ارزی به بخش ضعیف جامعه یعنی کارگران فشار زیادی آورد. دولت آقای روحانی شعارهای خوبی دادند و اعلام کردند که می‌خواهیم قدرت خرید آن‌ها را بالا ببریم، طی سه سال گذشته هم می‌گوید نرخ دستمزد بالاتر از تورم رفته است. اما ما بر روی چگونگی تعیین نرخ تورم نیز بحث داریم. تورم محاسبه شده دولت 340 قلم را شامل می‌شود و حتی دخانیات، زمین و میل‌گرد نیز در سبد تورمی قرار دارد. ما می‌گوییم تورمی که در بحث حامل‌های انرژی و خوراک به وجود آمده نه‌تنها کاهش نیافته بلکه افزایش نیز داشته است. قیمت گوشت شش ماه گذشته را با امروز مقایسه کنید. تورم بر روی قشرهای پایین جامعه بسیار بیشتر از سطح‌های بالای جامعه است.  قیمت نان افزایش داشته ولی قیمت تیرآهن آمده پایین، من که پول ندارم نان بخرم چطور قرار است تیرآهن بخرم؟

چمنی درباره دولت یازدهم و رفتار آن‌ها با کارگران می‌گوید: دولت روحانی همیشه دولت قبلی را مقصر نشان داده اما خودشان یک کار عملی برای کارگر نکردند. متأسفانه همه‌چیز مختص به  دولت هم نیست. مجلس دیروز بندی را تصویب کرد که حقوق دولتی‌ها تا دو میلیون و کارگران تا یک میلیون پانصد هزار تومان معاف از مالیات است. دلیل تفاوت معافیت‌های مالیاتی چیست؟ تمام کسانی که در کشور تصمیم‌گیری می‌کنند، نمی‌دانم چرا با کارگران تا این حد خصومت دارند. شاید این افراد نمی‌دانند کارگر چقدر حداقل دستمزد می‌گیرد. اگر در مجلس که خانه ملت است هم تبعیض قائل شوند آنگاه ما چگونه می‌توانیم از دولت چیزی بخواهیم. 

وی ادامه می‌دهد: من فکر نمی‌کنم امسال هم بتوانیم چیزی به دست بیاوریم زیرا طی سه سال گذشته دولت هیچ اقدامی انجام نداده و برعکس سعی کرده تا مزد را با عناوین مختلف سرکوب کند. شعار انتخاباتی آن‌ها این است که این شکاف 65 درصدی را نمی‌شود یک‌دفعه پُر کرد. موضوع بحث ما هم این است که چرا در سه سال قبل سعی نکردید این فاصله را کمتر کنید؟

چمنی  درباره شعارهای انتخاباتی افزایش درآمد کارگران و رساندن آن به حداقل معیشت می‌گوید: قبل از اینکه دولت آقای روحانی بر سر کار بیاید تمام این بحث‌ها بود ولی متأسفانه هنگامی‌که انتخابات تمام می‌شود تمام شعارهای داده شده از یاد می‌رود. دولت آقای روحانی قبل از اینکه رأی ما کارگران را به سمت خودش جلب کند گفت ما می‌دانیم قدرت خرید کارگران پایین است و باید سعی کنیم آن را افزایش دهیم. بعد از انتخابات ولی کسی نیست از دولت بپرسد شما که این شعارها را دادید چرا به آن پایبند نیستید. 

وی درباره شرایط اقتصادی دولت می‌گوید: ما هم اعتقاد داریم که اقتصاد کشور توان تأمین 67 درصد را ندارد. ولی بحث این است که این صحبت‌ها سه سال قبل و پیش از انتخابات انجام می‌شد و هدف هم این بود که سالانه به صورت پلکانی حداقل دستمزد اضافه شود تا طی 5 یا 6 این شکاف از بین برود. ولی بعد از انتخاب روحانی و در سال 92 مشاهده کردیم که دولت علیرغم تورم 35 درصدی حداقل دستمزد را 25 درصد افزایش داد. یعنی در همان سال اول گفته خودشان را نقض کردند.

هنگامی‌که از چمنی سؤال شد آیا شما می‌شود به‌واسطه نزدیک بودن انتخابات از دولت برای کاهش شکاف قول گرفت پاسخ داد: اعتماد ما به دولت دست رفته است. الآن به دولت بگوییم هر ساله برای از بین بردن شکاف 65 درصدی به تورم اضافه کنید، آنگاه آن‌ها قطعاً قبول خواهند کرد ولی بعد از انتخابات حتماً آن را فراموش خواهد کرد زیرا شاهد همین اتفاق سه سال پیش نیز بودیم. 

مشاور انجمن صنفی کارگران درباره تعیین دستمزد منطقه‌ای به خبرنگار بازار نیوز گفت: در هر جای کشور ایران بروید بیکاری بیداد می‌کند. تفاوتی بین شهرهای کوچک و بزرگ نیز وجود ندارد. اگر برای کلان‌شهرها و شهرها رقم متفاوتی تعیین شود آنگاه اقتصاد کشور فلج خواهد شد. زیرا در شهرهایی که حقوق کم تعیین می‌شود کنترلی وجود ندارد و این کارگران به شهرهای بزرگ برای گرفتن دستمزد بالاتر خواهند رفت. وقتی می‌توانیم این مورد را عملیاتی کنیم که سطح بیکاری بسیار پایین‌ باشد.
خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دنیا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۹
0
0
افرین منم باهات هم عقیده ام . اینها فقط شعار و عوام فریبی بلدند و چه میفهمند کارگر چیه . روغن 24 هزار تومانی و چای خشک 24 هزار تومانی واسه اینها اسباب بازیست و پول تو جیبی نیم ساعت بچه هاشان است و برعکس 50 درصد قشر ملت را الانه روغن ابی خور و مرغ منجمد خور و الونک نشین و جیره خور کردند و این یک واقعیت تلخیست خداشاهده بدجوری گرفتار بی تدبیری یکعده شدیم / خداوکیلی کمرمان زیر بار اجاره بهای سنگین و قبوض خیلی سنگین و لوازم خانگی و جهاز نجومی خم شده است . ازدواجها نهایت شده 5 ساله و نرخ طلاق رتبه یک دنیا را در اختیار داریم که 50 درصد نداشتی و شکوفا نشدن امر همسر است .
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: