bazarnews

کد خبر: ۱۳۱۴۶
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۶
محمد علیپور عضو کمیسیون اقتصادی دوره نهم مجلس شورای اسلامی؛
هرچند سودِ دریافتی بانک‌ها از مشتریان در قالب فعالیت‌های اقتصادی یا مشارکتی مصرف می‌شود اما از ناحیه مراجع تقلید ایرادات اساسی به این مسئله وارد شده است.
بازار نیوز - محمد علیپور عضو کمیسیون اقتصادی دوره نهم مجلس شورای اسلامی ، درخصوص حرکت به سمت بانکداری اسلامی و تأثیرات آن در بهبود فضای اقتصادی بیان کرد: در رابطه با بحث بانکداری اسلامی نقطه نظرات مختلفی مطرح است و اکثر صاحب نظران اقتصادی وضعیت فعلی ما را در بانکداری ایده‌آل نمی‌دانند.
 
وی ادامه داد: قوانینی که قرار بود بعد از پیروزی انقلاب تصویب شود و بانکداری کشور را با ارزش‌های اسلامی تطبیق دهد به مرحله اجرا نرسیده است. البته در سال ۶۲ بازنگری‌هایی صورت گرفت اما در ادامه فعالیت قابل توجهی صورت نگرفت.
 
علیپور مطرح کرد: هرچند سودِ دریافتی بانک‌ها از مشتریان در قالب فعالیت‌های اقتصادی یا مشارکتی مصرف می‌شود اما از ناحیه مراجع تقلید ایرادات اساسی به آن وارد شده است. در حالت کلی می‌توان گفت بانکداری فعلی ما با بانکداری اسلامی تفاوت‌های زیادی دارد و در خدمت اقتصاد کشور نیست.
 
محمد علیپور اشاره کرد: مجلس نهم طرحِ مناسبی توسط صاحب‌نظران علی‌الخصوص نمایندگان کمیسیون اقتصادی تهیه کرد اما دولت اسرار داشت این طرح در صحن مجلس گزارش نشود چراکه خود لایحه بهتری داشت. در عین حال نیز دولت توجه ویژه‌ای به این موضوع دارد و مدعی بازنگری اساسی در سیستم بانکداری و ارائه لایحه به مجلس است.
 
وی مطرح کرد: حرکت به سمت بانکداری اسلامی در شرایط کنونی به یک ضرورت تبدیل شده و نمایندگان توجه ویژه به این موضوع دارند. تا جایی که بنده اطلاع دارم، نمایندگان طرحی آماده کرده‌اند و در صورتی که دولت لایحه‌ای ارائه نکند خودشان آن را به مجلس گزارش خواهند داد.
 
عضو کمیسیون اقتصادی دروره نهم مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سؤال که منشأ اصلی انحراف در پرداخت سود بانکی چه موضوعی می‌تواند باشد؟ اظهار داشت: بانک‌ها در اقتصاد سایر کشورها نقش اساسی ایفا می‌کنند اما متأسفانه فعالیت بانک‌های ما اقتصادی نیست و بیشتر به بنگاهداری شبیه است. وقتی بانک‌ها تبدیل به بنگاه اقتصادی شوند یقیناً به‌دنبال سود بیشتر خواهند رفت و قوانینی هم که از بعد از انقلاب تصویب شدند نتوانسته بانک‌ها را ملزم به این کند که در چارچوب آن حرکت داشته باشند. به همین جهت هم‌اکنون با مشکلاتی اساسی روبرو هستیم.
 
محمد علیپور درخصوص حرکت به سمت سیستم بانکداری اسلامی و تأثیر آن در بهبود وضعیت اقتصادی مطرح کرد: اگر سود وام‌های پرداختی متعارف شود، عموم مردم استقبال بهتری از دریافت تسهیلات و سرمایه‌گذاری خواهند کرد. به نوعی مشکل ما این است که بنگاه‌های اقتصادی با گرفتن وام عملاً بخش زیادی از درآمد خود را بابت سود وام به بانک پرداخت کنند. همین موضوع موجب شده مردم یا بنگاه‌های اقتصادی برای وارد شدن به فعالیت‌های اقتصادی ترس داشته باشند. به عقیده من اگر طرح بانکداری اسلامی به صورت قانون اجرایی شود یقیناً مفاسد کمتر خواهد شد و برخی افراد نمی‌توانند وام چندهزار میلیاردی دریافت کنند درصورتی که عموم مردم برای گرفتن یک وام یک میلیون با مشکلات متعددی دارند.
 
وی در پایان صحبت‌های خود تأکید داشت: با اجرایی شدن طرح بانکدرای اسلامی تمامی راه‌های خلاف بسته می‌شود و دیگر شاهد این موضوع نخواهیم بود که افرادی با رابطه تسهیلات میلیاردی دریافت کنند و مردم برای گرفتن وام با مشکلات متعدد مواجه شوند.
استاد نیوز
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: