bazarnews

کد خبر: ۶۶۰۳
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۳
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در گفتگو با بازار نیوز؛
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: وجود مناطق آزاد در کشور ما به نوعی ایجاد تبعیض است، باید قوانین در کل کشور لازم الاجرا باشد و اگر امتیازی هست باید برای همه کشور باشد که متاسفانه در مناطق آزاد خلاف این موضوع است.
کارگروه تخصصی منتخب مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی، برای مناطق آزاد تجاری معافیت مالیاتی 25 ساله تصویب کرده‌اند. این کارگروه متشکل از نمایندگان وزارت اقتصاد، وزارت صنعت، وزارت کشور، وزارت نفت، وزارت تعاون، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت خارجه، وزارت دادگستری و همچنین نماینده سازمان برنامه و بودجه، سازمان میراث فرهنگی و بانک مرکزی، می باشد که بر اساس این مصوبه افراد حقیقی و حقوقی که در مناطق آزاد تجاری فعالیت می‌کنند از پرداخت مالیات بر درآمد و دارایی معاف خواهند بود. 

با اصل حذف مالیات از مناطق آزاد موافق نیستم/ یا مسئولین مصمم نیستند یا با افراد قاچاقچی در ارتباط هستندبر اساس این مصوبه الهیار ملکشاهی نماینده مردم لرستان در مجلس در گفتگو با خبرنگار بازار نیوز گفت: بنده با اصل حذف مالیات از مناطق آزاد موافق نیستم ضمن اینکه قسمت زیادی از کشور به مناطق آزاد تبدیل شده و همین راههای ورود به قاچاق را راحت تر می کند. بهتر است که مبادی ورودی و خروجی برای جلوگیری از قاچاق بیشتر در کنترل گمرک قرار بگیرند.

ملکشاهی در این خصوص نیز تصریح کرد: مناطق آزاد یک قسمت خاص را تحت شرایط و مقررات خاص قرار می دهد که با این روال عوارض، مالیات و واردات به کشور هم کاهش پیدا می کند که قسمت عظیمی از کشور ما تبدیل به تعداد مناطق آزاد شده است و این دست سودجویان را برای قاچاق باز کرده است.

مناطق آزاد به عدالت اجتماعی خدشه وارد می کند
با گسترش مناطق آزاد در کشور در نوع عدالت اجتماعی یک خلل و خدشه وارد می شود. ما باید به سمت تجارت جهانی برویم و واردات و صادرات تحت کنترل خاصی باشد نه اینکه هر منطقه مورد سوء استفاده قرار بگیرد ضمن اینکه این روال به اشتغال و تولید در کشور لطمه های جبران ناپذیری وارد می کند و موجب بیکاری و رکود هم خواهد شد.

نماینده مردم لرستان با تاکید بر اینکه با کلیت این موضوع مخالف است گفت: باید کشور قانون یکپارچه و واحدی داشته باشد نه قسمتی را آزاد و قسمتی رو محدود کنیم، این مغایر با اصل عدالت اجتماعی است و موجب تبعیض و قاچاق می شود. 

ملکشاهی در پاسخ به این سوال که آیا مبارزه با قاچاق تنها باید در مبدا و مرزها صورت بگیرد یا اینکه باید در سطح بازار هم با قاچاق مبارزه کرد، اظهار داشت: اگر بخواهیم اولویت بندی کنیم قطعا اولویت با مبادی ورودی کشور است و باید مرزها  مورد کنترل بیشتر ی قرار بگیرند.

یا مسئولین مصمم نیستند یا با افراد قاچاقچی در ارتباط هستند
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس افزود: ضمن اینکه این موضوع برای ما قابل توجیه نیست که چطور کالاهای قاچاقی با این حجم عظیم و به این راحتی وارد کشور می شوند. این حکایت از این دارد که خود مسولین متولی و کسانی که باید با قاچاق برخورد کنند در این کار مصمم نیستند یا بعضی از آنها ممکن است ارتباطاتی با افراد قاچاقچی هم داشته باشند وگرنه نباید این  مقدار کالای قاچاق به راحتی داخل کشور شود.

بنده مخالف برخورد با قاچاق در سطح بازار نیستم ولی همین امر هم باعث گرانی کالا می شود ضمن اینکه بسیاری از مغازه ها که کالاهای قاچاقی به مردم عرضه می کنند اطلاعی از این موضوع ندارند که مثلا کالای خریداری شده از طریق قاچاق به دست آنها رسیده است و تعدادی از کالاها در خانه ها هم بدون برگ سبز هستند و اینها هم مشمول قاچاق می شوند. پس به اعتقاد من باید مبادی ورودی کالا را بیشتر تحت کنترل قرار دهیم تا اثرات منفی آن هم کمتر شود.

ورود 210 و 50 کانتینر کالای قاچاقی به کشور قابل توجیه نیست
ملکشاهی در خصوص علت ادامه دار شدن موضوع قاچاق بعد از 52 و 210 کانتینر لوازم خانگی به کشور، قاچاق خودروهای لوکس، طلا و مشروبات الکلی هم گفت: یکی از دلایلی که می تواند در این امر دخیل شود این است که خود کسانی که مسئول برخورد و مبارزه با این قاچاق هستند جدی نیستند و یا اینکه چون قاچاق بحث مالی و فساد را به همراه دارد بسیاری از افرادی که باید با آن مبارزه کنند متاسفانه به آن آلوده می شوند و همین امر باعث باز شدن راه برای ورود قاچاق به کشور است وگرنه 210 کانتیتر چطور می تواند به این راحتی وارد کشور شود!

وی در پایان اذعان داشت: مجلس قوانینی که لازم بوده را تصویب کرده و مسئولین کمبود قانون ندارند و اگر کمبودی باشد با توجه به تاکیدی که مقام معظم رهبری هم داشتند مبارزه با قاچاق، کمک نیروی انتظامی، تعزیرات حکومتی و گمرک را می طلبد و اگر قوانینی لازم باشد ما بدون نوبت وارد عمل می شویم.

خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: