bazarnews

کد خبر: ۶۴۶۷
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۲
رئیس سابق کمیسیون آموزش و فرهنگ اقتصادی اتاق بازرگانی ایران،در گفت و گو با خبرنگار بازار نیوز ؛
رئیس سابق کمیسیون آموزش و فرهنگ اقتصادی اتاق بازرگانی ایران، با بیان اینکه نرخ تورم در 6 ماهه دوم امسال به 9 تا 10.5 درصد خواهد رسید، گفت: نرخ تورم بالا باعث کاهش قدرت خرید خانواه های متوسط با حقوق های ثابت می شود که این امر به ضرر تولید ملی خواهد بود.
جمشید عدالتیان، در گفت و گو با خبرنگار بازار نیوز در خصوص احتمال افزایش نرخ تورم در 6 ماهه دوم امسال،گفت: احتمال دو رقمی شدن نرخ تورم در 6 ماهه دوم امسال بعید است، اما به دلیل اخذ سیاست های جدید دولت نرخ تورم بین یک یا دو درصد کاهش یا افزایش پیدا می کند.

این کارشناس اقتصادی، تصریح کرد: زمانی که نرخ تورم کاهش پیدا کرده و به یک رقمی می رسد، مشکلات عدیده ای برای کاهش مجدد آن وجود دارد به عبارتی هر چه نرخ تورم کمتر شود برای کاهش بیشتر آن زمان،دقت و محاسبات بیشتری برای کنترل نقدینگی نیاز است. 
این استاد دانشگاه، با تاکید بر اینکه نرخ تورم در 6 ماهه دوم امسال به 9 تا 10.5 درصد خواهد رسید، اظهار داشت: احتمال افزایش نرخ تورم بیشتر از 10.5 درصد وجود ندارد، زیرا دولت تصمیم گرفته به صورت کارت های اعتباری و تسهیلات دهی به بنگاه های تولیدی، نقدینگی به سیستم اقتصادی تزریق کند تا از این طریق بنگاه های اقتصادی از رکود خارج شوند، لذا باید افزایش یک یا دو درصدی نرخ تورم را در نیمه دوم امسال قبول کنیم. 

رئیس سابق کمیسیون آموزش و فرهنگ اقتصادی اتاق بازرگانی ایران،افزود: چنانچه پول تزریق شده تحت عنوان تسهیلات در اختیار تولیدکنندگان قرارگیرد و مصرف کنندگان هم از طریق کارت های اعتباری تقاضای موثر خود را افزایش دهند، در مجموع افزایش یک یا دو درصدی نرخ تورم به نفع اقتصاد و تولیدکنندگان خواهد بود.

عدالتیان، ادامه داد: هیچ دلیل منطقی و قانع کننده ای برای افزایش نرخ تورم به بیش از 10 درصد وجود ندارد و امیدوارم مهم ترین دستاورد دولت که تک رقمی شدن نرخ تورم است، حفظ شود.

افزایش نرخ تورم به ضرر تولیدملی است 
این کارشناس اقتصادی،تصریح کرد: تورم بالا اولین گروه هایی را که مورد هدف قرارمی دهد خانواده های متوسط با حقوق های ثابت است که این امر باعث کاهش قدرت خرید و تقاضا برای مصرف می شود، بنابراین افزایش نرخ تورم به ضرر تولیدملی خواهد بود.
این استاد دانشگاه،اظهارداشت: تورم 8.5 تا 9 درصد در شرایط فعلی ایده آل است و بیشتر از این نرخ به ضرر اقتصاد کشور تمام خواهد بود.

رئیس سابق کمیسیون آموزش و فرهنگ اقتصادی اتاق بازرگانی ایران، در پاسخ به این سوال که پرداخت 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و زودبازده چقدر بر خروج اقتصاد از رکود تاثیرگذار است؟ افزود: دولت اعلام به وام دهی به 7500 واحد تولیدی کرده است،اما به دلیل مشکلات متعدد از جمله مقاومت بانک ها در زمینه تسهیلات دهی، هنوز تمام بنگاه های تولیدی نتوانستند از این میزان وام استفاده کنند.

این کارشناس اقتصادی،گفت: به طورحتم تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و متوسط باعث اشتغال و رونق در یک چهارچوب مشخص اقتصادی خواهد شد.

پیش بینی نرخ تورم 14 درصدی با تک نرخی شدن ارز/ افزایش نرخ ارز توسعه صادرات را ختنی می کند
عضو اتاق بازرگانی ایران، با بیان اینکه تک نرخی کردن ارز تورم زا باشد توسعه صادرات را خنثی می کند،گفت: با تک نرخی شدن ارز نرخ تورم بیش از 13 تا 14 درصد خواهد شد که احتمال بروز پدیده رکود تورمی در اقتصاد ایران وجود دارد.

جمشید عدالتیان، با بیان اینکه تک نرخی کردن ارز تورم زا خواهد بود، گفت: سه روش برای تک نرخی کردن ارز وجود دارد، در روش اول میانگین نرخ ارز مبادله ای و نرخ ارز آزاد محاسبه می شود.

این کارشناس اقتصادی، تصریح کرد: در روش دوم نرخ ارز دولتی به کف بازار می رسد و در روش سوم نرخ ارز اعلام شده بیشتر از نرخ ارز در بازار آزاد خواهد بود.
این استاد دانشگاه، با بیان اینکه پیش بینی می کنم روش سوم انتخاب می شود، اظهار داشت: اگر دولت هر ساله میانگین نرخ ارز آزاد و دولتی را محاسبه کند به دلیل نوسانات نرخ ارز در بازار همچنان ارز دو نرخی خواهد ماند.

وی، ادامه داد: همچنین رسیدن نرخ ارز مبادله ای به کف بازار هم امکان پذیر نخواهد بود، بنابراین نرخ ارز با یک مقدار افزایش در حدود 50 تا 100 تومان از نرخ فعلی بازار آزاد اعلام می شود تا بدین صورت بازار ارز کنترل شود.

رئیس سابق کمیسیون آموزش و فرهنگ اقتصادی اتاق بازرگانی ایران،افزود: چنانچه نرخ ارز افزایش پیدا کند شاهد رشد نرخ تورم بیش از چهار تا پنج درصد در 6 ماهه دوم سال خواهیم بود، زیرا بسیاری از کالاهای اساسی با نرخ ارز دولتی به کشور وارد می شوند به همین جهت علاوه بر قیمت کالاهای اساسی وارداتی، تعرفه گمرک هم افزایش پیدا خواهد کرد.
این کارشناس اقتصادی،تصریح کرد: دولت به دنبال خروج اقتصاد از رکود است، اما اگر قیمت ارز با تک نرخی شدن افزایش پیدا کند نرخ تورم بیش از 13 تا 14 درصد خواهد شد که احتمال بروز رکود تورمی در اقتصاد ایران وجود دارد.

این استاد دانشگاه، در پاسخ به این سوال که آیا تک نرخی شدن ارز باعث توسعه صادرات می شود؟ اظهارداشت: با تک نرخی شدن ارز و رسیدن به ثبات اقتصادی باید حجم صادرات افزایش پیدا کند،اما اگر تک نرخی کردن ارز تورم زا باشد توسعه صادرات را خنثی خواهد کرد به عبارتی وقتی نرخ دلار از هزار تومان به 3500 تومان رسید نتنها صادرات جهش بزرگی نداشت بلکه جهش کمتری هم داشت.

عدالتیان، در پاسخ به این سوال که بالا بودن رشد و ارتقای صادرات کشور منوط به بالابودن کشش عرضه صادرات است، با توجه به اینکه عمده صادرات غیرنفتی کشور را موادخام، کالاهای سنتی و کالاهای دارای ارزش افزوده پایین تشکیل می‌دهد،بنابراین کشش عرضه صادرات درکشور پایین است، آیا با افزایش نرخ ارز صادرات مواد خام ارتقا پیدا نمی کند؟ گفت: بله. اما عوارض هایی برای برخی کالا ها از جمله سنگ و... در خصوص صادرات با ارزش افزوده بالا تعیین شده است.

رئیس سابق کمیسیون آموزش و فرهنگ اقتصادی اتاق بازرگانی ایران،در پایان خاطرنشان کرد: تبدیل موادخام به محصولات ساختاری با ارزش افزوده بیشتر نیازمند به سرمایه گذاری و بازاریابی گسترده است که در این راستا باید سرمایه گذاری مشترک با شرکت های جهانی به منظور صادرات غیرنفتی مستمر صورت گیرد.
خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: