bazarnews

کد خبر: ۶۳۸۷
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۱
رضا پدیدار، کارشناس حوزه نفت و انرژی در گفت و گو با خبرنگار بازار نیوز:
یک کارشناس نفتی،گفت: تاکنون ایران با عربستان وارد مذاکره نشده است و گفتمانی هم در این راستا نخواهد کرد به طوری که مقامات ایران به مذاکره با عربستان که به دنبال توطئه نفتی علیه ایران است،تمایلی ندارند.
رضا پدیدار، کارشناس نفت و انرژی در گفت و گو با خبرنگار بازار نیوز با تأکید بر اینکه نشست کشورهای عضو اوپک در الجزیره یک نشست صرفاً مشورتی است،گفت: در حاشیه مجمع جهانی انرژی یک گفتگوی مشورتی انجام می گیرد و قرار نیست در این نشست مصوبه ای صادر شود.
 
این کارشناس نفتی، درخصوص اجرای طرح فریز نفتی از سوی ایران، تصریح کرد: ایران به منظور موافقت درباره اجرای طرح فریز نفتی شرایطی گذاشته است به طوری که تولید نفت ایران با اجرا شدن برجام و لغو تحریم ها باید به سهمیه اوپک در سال 2011 برسد.
 
پدیدار، افزود: در سال 1390 به منظور محاسبه سهمیه گروهی اوپک سهمیه ایران با سهمیه سایر کشورها جمع می شد، اما در آن سال میزان تولید نفت دستخوش تغییراتی شد به طوری که باید 30 میلیون بشکه نفت در روز تولید شود.
 
وی، ادامه داد: قبل از اجرای تحریم ها میزان سهمیه ایران در اوپک 4 میلیون و 350 هزار بشکه نفت در روز بود که در این راستا میزان صادرات خالص هم درحدود دو میلیون و 500 هزار تا دو میلیون و 800 هزار بشکه بود.
 
این کارشناس نفتی، تصریح کرد: بدون شک اقدام ایران برای بهبود قیمت جهانی نفت باید مبتنی بر عدالت و انصاف باشد به طوری که سهمیه عادلانه برای تمام کشورهای تولیدکننده نفت رعایت شود.
 
این کارشناس نفتی، در پاسخ به این سوال که آیا در دوران هشت سال جنگ تحمیلی، ایران با عراق در اوپک در برخی موارد تصمیمات مشترکی می‌گرفتند و با توجه به اختلافات سیاسی و منطقه‌ای ایران و عربستان، امکان توافق دو کشور بر سر اجرای طرح فریز نفتی وجود دارد؟ تصریح کرد: در دوران هشت سال جنگ تحمیلی صادرات نفت ایران بسیار افت پیدا کرده بود، به طوری که استخراج نفت در بخش جنوبی کشور مختل شده بود و استخراج نفت از برخی نقاط کشور با فرمول محرمانه ای صورت می گرفت که تا به امروز هیچ شخصی از آن مطلع نیست.
وی، ادامه داد: در حال حاضر روسیه از موضع ایران درخصوص بازگشت سهمیه تولید نفت ایران به قبل از زمان ها دفاع می کند، بنابراین این امر بدین معنا نیست که روسیه با عربستان همکاری می کند.
 
پدیدار، در پاسخ به این مطلب که نشانه‌هایی از توافق ایران و عربستان بر سر طرح فریز نفتی وجود دارد، افزود: تاکنون ایران با عربستان وارد مذاکره نشده است  و گفتمانی هم در این راستا نخواهد کرد به طوری که مقامات ایران به مذاکره با عربستان که یکطرفه به دنبال پایمال کردن حقوق ایران است،تمایلی ندارند.
 
این کارشناس نفتی، تصریح کرد: عربستان روزانه 10 میلیون و300 هزار بشکه نفت تولید می کند و سهمیه کشورهای ایران، لیبی، الجزایر، نیجریه و... را گرفته است و در حال حاضر به دنبال توطئه نفتی است.
 
پدیدار، افزود: چند هفته گذشته مذاکراتی بین یکی از شاهزاده‌های سعودی و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در حاشیه اجلاس جی ۲۰ برگزار شد که در این راستا عربستان و روسیه به عنوان دو تولید کننده بزرگ نفت جهان برای اجرای طرح فریز نفتی به منظور کنترل قیمت جهانی نفت اعلام آمادگی کردند بدون اینکه تولید نفت خود را کاهش دهند که این عملکرد زهی باطل است زیرا سهمیه هر عضو اوپک باید در اجلاس رسمی اوپک تعیین شود.
 
این کارشناس نفتی، با بیان اینکه در حال حاضر قیمت نفت در سبد اوپک حدود 45 دلار است، تصریح کرد: پیش بینی می کنم که اگر در حاشیه مجمع جهانی انرژی در الجزایر کشورهای عضو اوپک و غیر عضو اوپک که تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نفت هستند توافقی کنند مبنی بر اینکه به غیر از ایران، لیبی و نیجریه سایر کشورها سهیمه تولید نفت خود را کاهش داده یا در همین حدود فریز کنند، قیمت جهانی نفت افزایش پیدا خواهد کرد.
 
خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: