bazarnews

کد خبر: ۱۱۰۰۳۷
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۰
در گفتگو با بازارنیوز مطرح شد؛
رئیس کمیسیون حمایت قضایی و مبارزه با فساد اتاق تهران ضمن تشریح عوامل ریشه‌ای ظهور قاچاق، گفت: در حال حاضر عمق و جذابیت این معضل در اقتصاد کشور تا حدی بالاست که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم در مقابله با آن ناکام مانده است.

واکاوی عوامل ظهور قاچاق/ ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «حسن فروزان فرد» رئیس کمیسیون حمایت قضایی و مبارزه با فساد اتاق تهران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون آمار‌های متناقض قاچاق اظهار کرد: هویت این معضل بر پایه فعالیت‌های اقتصادی غیر رسمی استوار است؛ بنابراین با توجه به ماهیت غیر شفاف آن، نمی‌توان داده و آمار متقنی را به عنوان معیار تعیین کرد. این اطلاعات صرفا از طریق برداشت و یا تحلیل‌های ضمنی متفاوت برآورد می‌شود.


رئیس کمیسیون مبارزه با فساد اتاق تهران همچنین در تشریح علل موثر در پدید آمدن این معضل گفت: قاچاقی که اکنون درباره آن صحبت می‌شود، ناشی از سیاست‌های ارزی و اقتصادی است که در طول چند سال گذشته  به مرحله اجرا ختم شد. چند نرخی بودن ارز و دسترسی به منابع ارزی خاص در دوره‌های مختلف زمانی، از جمله عوامل زمینه‌ای ظهور قاچاق محسوب می‌شوند.


وی در ادامه اعمال تعرفه‌های غیر واقع‌بینانه برای واردات برخی کالا‌‎ها را به عنوان عامل موثر دیگری در ظهور و تشدید قاچاق در اقتصاد ایران بیان کرد و توضیح داد: ایران از مرز‌های زمینی گسترده‌ای برخوردار است، حال در چنین شرایط با اعمال تعرفه‌های نامعقول برای واردات برخی محصولات، فقط به زمینه‌های تشدید ورود کالای قاچاق به بازار‌های داخلی دامن زده‌ایم.


فروزان فرد در ادامه، تنظیم قوانین پیچیده، اعمال قیمت‌گذاری دستوری و ضعف رصد‌پذیری شبکه نقل و انتقال ارز را به عنوان دیگر عوامل ریشه‌ای ظهور قاچاق در اقتصاد ایران توصیف کرد.


این فعال اقتصادی ضعف برخی دستگاه‌های نظارتی از جمله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را به عنوان یکی دیگر از عوامل مهم در بروز این معضل اقتصادی بیان کرد و گفت: زمانی که واژه ستاد بر روی نهاد و شورایی اطلاق می‌شود، ذهن‌ها سریع به سمت کار‌هایی ستادی (انجام یک سیاست مشخص در زمان مشخص) سوق پیدا می‌کند که قرار است چندین نهاد دولتی را برای حل یک بحران کوتاه مدت دور یکدیگر جمع کنند، در صورتی که قاچاق کالا این چنین نبوده و در واقع یک چالش دائمی در اقتصاد ایران به حساب می‌آید.


وی خاطرنشان کرد: عمق آثار مخرب قاچاق تا حدی بالاست که با اقدامات ستادی و مقطعی حل نخواهد شد. همانگونه که عنوان شد، این پدیده یک معضل بنیادین در اقتصاد ایران است که اصلاح آن، تغییر در رفتار، سیاست و تصمیمات کلان اقتصادی را می‌طلبد.


فروزان فرد متذکر شد: در طول سال‌های اخیر تلاش‌‍‌های مثبتی از جمله توسعه گمرکات کشور، افزایش کنترل و نظارت بر مرز‌ها و در پایان ظریفت نقل و انتقالات مالی کشور بهبود یافته است، اما علی‌رغم تمامی این فعالیت‌ها، جذابیت قاچاق تا حدی زیاد است که این اقدامات را بی اثر می‌کند.


رئیس کمیسیون مبارزه با فساد اتاق تهران در پایان تاکید کرد: در حال حاضر به دلیل جذابیت بسیار بالای  قاچاق در اقتصاد کشور  ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز از مقابله با آن ناکام مانده است؛ حل این موضوع، صرفا نباید به هماهنگی بین دستگاهی خلاصه شود، بلکه راه درست مبارزه با این امر در بطن سیاست‌های کلان اقتصادی کشور قرار دارد.


پایان پیام//

خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: