bazarnews

کد خبر: ۱۰۶۱۱۰
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۵
یک نماینده مجلس در گفتگو با بازارنیوز مطرح کرد:
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به ماهیت سرکوب‌گر سیاست ارز ترجیحی در تولید داخلی برخی از کالا‌های اساسی گفت: مطمئنا پایان این سیاست ارزی منجر به رونق تولید کالا‌های اساسی در داخل کشور خواهد شد.

ارز ترجیحی باعث سرکوب داخلی‌سازی کالا‌های اساسی شد

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «رضا تقی پور انوری» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با بازارنیوز پیرامون آثار ضد تولیدی تخصیص ارز ۴۲۰۰ اظهار داشت: ارز ترجیحی باعث فساد و رانت شد و این حقیقتی انکار ناپذیر است حال در نظر گرفتن این موضوع باید این امر را پذیرفت که این مسئله غیر قابل کنترل نبود و یکی از دلایل عدم کنترل این موضوع به عدم وجود اطلاعات مدیریتی یکپارچه و عدم کنترل‌ها و نظارت دقیق برمی گردد.


عضو کمیسیون صنایع مجلس افزود: اصلاح یارانه‌ها نیازمند کنترل‌های شدید و دقیقی است که به دلیل عدم یکپارچگی اطلاعات مدیریتی در کشور، متاسفانه هنوز در دقت ارسال اهداف به جامعه هدف مشکلاتی دارد، زیرا ریشه بسیاری از مشکلات عدم وجود اطلاعات مدیریتی یکپارچه است.


وی با بیان اینکه اختصاص یارانه به‌صورت ارز ترجیحی برای واردات برخی ازکالا‌های مصرفی، تولید داخلی برخی از کالا‌های اساسی را به شدت سرکوب و تهدید کرد، گفت: حال با توجه به اجرایی شدن سیاست حذف ارز ترجیحی و شناسایی دقیق دهک‌ها، صدمات ناشی از تخصیص ارز ۴۲۰۰ به مردم در این جراحی اقتصادی تقریبا به صفرمی‌رسد. حذف ارز یارانه‌ای برای واردات برخی از کالا‌ها منجر به رونق و شکل گیری مجدد خط تولید برخی از کالا‌های مهم می‌شود.


تقی‌پور واقعی شدن قیمت‌ها را یکیاز اثار مثبت این سیاست توصیف کرد و افزود: در چنین شرایطی تولیدکننده می‌تواند بدون کنترل قیمتی محصولات را تولید و حتی در بازار آزاد به فروش برساند، یعنی ممکن است حتی نیاز به پیش خرید دولت هم نباشد، اما تمام این اتفاقات مشروط به یکپارچگی داده‌ها و اطلاعات ملی و نظارت دقیق است.


عضو کمیسیون صنایع مجلس درباره انتقال عواید حاصل از حذف ارز ترجیحی در قالب یارانه مستقیم به مردم، عنوان کرد: انجام این اصلاحات لازم بود و یقینا باید شکل می‌گرفت، اما لازمه اصابت دقیق یارانه‌ها و رسیدن به دست مردم، اصلاح اطلاعات و آمار‌های دقیق است، ولی به دلیل عدم یکپارچگی اطلاعات، هنوز دقت کافی را ندارد و تا زمانی که ما نیاز دهک‌ها را به طور دقیق شناسایی نکنیم این مشکل همچنان وجود خواهد داشت.


وی در پایان با اظهار امیدواری از اصلاح درست نظام توزیع یارانه‌ها گفت: اگر این هدف به درستی و با شفاف سازی کامل اطلاعات اقتصادی انجام شود آن زمان می‌توان ادعا کرد اهداف اصلاح نظام یارانه‌ای دولت، دقیقا محقق شده است چرا که برخی از دهک‌ها واقعا مستحق دریافت چنین کمک‌هایی هستند.


پایان پیام//

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: