bazarnews

کد خبر: ۱۰۴۷۹۶
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۰
بازبینی وقایع روز‌های اخیر اتاق بازرگانی؛
طی روز‌های گذشته، گم شدن ۱۵۰۰ میلیارد تومان از منابع مالی اتاق بازرگانی، سرتیتر بسیاری از رسانه‌های اقتصادی بود که در این گزارش به بررسی وقایع رخ داده پرداختیم.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ در روز‌های پر سر و صدایی که اخیرا رسانه‌ها و به تبع آن مردم با آن درگیری بودند، شاید بتوان گفت که گزارش روزنامه فرهیختگان درباره فساد مالی در اتاق بازرگانی، تخصصی‌تر و مهم‌تر از سایرین بود. به گزارش تیم اقتصادی روزنامه فرهیختگان، با بررسی صورت‌های مالی اتاق مشخص شد که رقمی بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از درآمد‌های اتاق بازرگانی گم شده است؛ گزارشی که با واکنش شدید اعضای اتاق مواجه شد.

مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران،در اظهارنظری پیرامون این خبر گفت: نمی‌دانم این ارقام با چه اهدافی منتشر می‌شوند، ولی ضربه آن قطعا به دولت و نظام خواهد بود. یکی از شرکت‌های نامبرده شرکت چادرملو است که گفته شده ۹۰ میلیارد تومان به اتاق ایران داده و درصورت مالی سایت اتاق نیست، در حالیکه ۳ میلیارد و دویست تومان کلا پرداخت چادرملو به اتاق بوده است.

همچنین روابط عمومی اتاق بازرگانی در تکذیبیه‌ای که منتشر کرد، تصریح کرد: "مبنای حساب نتیجه‌گیری نویسنده درباره ناپدید شدن ۱۵۰۰ میلیارد تومان، حاصل مفروضاتی غلط است و در عمل بخشی از این محاسبات در سال‌های آتی وصول خواهند شد. برای نمونه در ردیف‌های ۵، ۶، ۸، ۹، ۱۴، و... و. جدول منتشر شده در این گزارش، تاکنون نسبت به فرآیند تمدید کارت و پرداخت سهم چهار در هزار خود در سال ۱۳۹۹ اقدام نکرده و در نتیجه اتاق ایران نیز از این محل هیچگونه دریافتی نداشته است. "


*تحقیق و تفحص از اتاق در مجلس

با این حال نمایندگان مجلس در خلال برگزاری صحن علنی روز ۳۰ فروردین ماه، درخواست تحقیق و تفحص از اتاق بازرگانی را به تصویب رساندند. محمد رضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، متن تحقیق و تفحص را به شرح ذیل قرائت کرد که محور‌های اصلی این طرح، بدین شرح است:

۱-بررسی میزان درآمد‌ها و هزینه‌های انجام شده توسط اتاق در ده سال گذشته.

۲-بررسی میزان دستیابی به اهداف مصرح قانونی.

۳-بررسی میزان چابکی سازمانی اتاق.

۴-نحوه نظارت اتاق بر عملکرد واحد‌های زیرمجموعه استانی و شهرستانی.

۵-بررسی خدمات و کیفیت ارائه آن به اعضای اتاق.

۶-بررسی موضوع حقوق‌های نجومی در اتاق.


*داغ‌هایی که تازه شد/ اظهارات افشاگران در صف انتشار


در ادامه، برخی از بازرگانان عضو اتاق که دل خوشی از رؤسا و تیم حاضر در حوزه ریاست اتاق ندارند، انتقاد‌های تندی علیه آن‌ها انجام دادند. مجیدرضا حریری، رئیس فعلی اتاق مشترک ایران و چین در توییت‌ها و مصاحبه‌های متعددی علیه اعضای هیئت رئیسه فعلی اتاق صحبت کرده است.

وی در اولین اظهار نظر خود تصریح کرد: عملکرد ۱۰ سال گذشته اتاق بازرگانی باید مورد تحقیق و تفحص قرار بگیرد که با پیگیری‌های انجام شده، این طرح در صحن علنی مجلس تصویب شده است. وضع امروز اتاق بازرگانی باید تغییر کند و با ابطال انتخابات دوره قبلی، احکام اجرایی شود.

گفتنی است؛ طبق حکم مراجع قضایی و ذی‌صلاح، حکم ابطال رای‌گیری انتخابات سال ۱۳۹۸ اتاق بازرگانی صادر و تایید شده، ولی تاکنون این امر اجرایی نشده است که علت عدم اجرای آن به زعم حریری، لابی‌گری‌هایی بوده که در دولت قبل انجام گرفته است. حریری در این خصوص اذعان کرد: شورای عالی نظارت متشکل از وزرای صمت، امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی و سه نفر از هیات رئیسه این نهاد است که باید به تخلفات رسیدگی کند، اما به دلیل همین ارتباطات در دولت قبل نتوانستیم نتیجه درست برسیم.

پس از این مصاحبه، حریری، در ۲ توییت، با ارتباط دادن ابربدهکاران بانکی که وزارت اقتصاد اسامی آن‌ها را فاش کرد با مفاسد اتاق بازرگانی، اظهار کرد: «یه نگاه اجمالی به فهرست بدهکاران کلانبانکی بندازید و بعد برید یه نگاه به برندگان جایزه امین‌الضرب که اتاق بازرگانی تهران اعطا میکنه بکنید ببینید قهرمانان اقصاد کشور کیانند!».

اظهارات افشاگران اتاق بازرگانی در صف انتشار/ همه، مسئولان فعلی اتاق را متهم می‌کنند!

 وی همچنین نوشت: «بنابر قانون بهبود مستمر نهادی در اتاق بازرگانی بنام شورای گفتگو شکل گرفته که محل گفتگوی دولت و بخش خصوصی است، نگاهی گذرا به اعضای بخش خصوصی این شورا نشون میده که بدهکاران کلان بانکی و بدهکاران کلان ارزی و بدهکاران کلان مالیاتی محل خوبی برای چانه زنی پیدا کرده‌اند»

اظهارات افشاگران اتاق بازرگانی در صف انتشار/ همه، مسئولان فعلی اتاق را متهم می‌کنند!


در همین راستا، مسعود دانشمند، خزانه‌دار اسبق اتاق بازرگانی هم در گفتگویی فاش کرد که اتاق، درآمدهایش را بجای توسعه تشکل‌ها، صرف خرید خودرو و ساختمان کرده که طبق قوانین، اهمال‌کاری و بی‌قانونی رخ داده و باید با آن برخورد شود.

علی غوابش، نایب رئیس اتاق ایران و قطر هم در اظهار نظری اعلام کرد که در اتاق بازرگانی، فضای خفقان وجود دارد و گلوی فعالان را گرفته‌اند که مشکلات را بازگو نکنند. وی همچنین تصریح کرد که اتاق باید لیدر صادرات و واردات باشد، ولی فعالیتی در این خصوص ندارد و منفعل است.

همچنین در طی روز‌های گذشته، اتاق‌های گفتگوی متعددی در شبکه اجتماعی کلاب‌هاوس با حضور اعضای اتاق بازرگانی برای صحت سنجی ادعای روزنامه فرهیختگان منشتر شده که عمدتا رقبای تیم فعلی اتاق، مسئولیت اتاق‌ها و گفتگو‌ها را برعهده داشتند.(تصویر زیر از توییت سید حمید حسینی، عضو اتاق بازرگانی استفاده شده است)

اظهارات افشاگران اتاق بازرگانی در صف انتشار/ همه، مسئولان فعلی اتاق را متهم می‌کنند!

حال باید دید صحت‌سنجی ادعا‌های مطرح شده به کجا خواهد رسید و باید منتظر نتیجه تحقیق و تفحص مجلس نشست؛ البته اگر این طرح هم به سرنوشت سایر تحقیق و تفحص‌های مجلس دچار نشود.

پایان پیام//

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: