bazarnews

کد خبر: ۱۰۰۵۲۷
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۱
وزیر اقتصاد اظهار کرد: کسری بودجه به آن شیوه ساده‌لوحانه‌ای که دوستان سازمان برنامه و بودجه دوست دارند ترویج دهند و تبلیغ کنند، نیست؛ به این معنا که مجموع کل درآمد‌ها و مخارج دولت صفر باشد. بله! ممکن است صفر نشان دهد، ولی اهمیت ویژه‌ای ندارد و اساسا کسری بودجه داشتن قبح ذاتی ندارد.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز -بهزاد قبادی؛ سید احسان خاندوزی، وزیر فعلی امور اقتصادی و دارایی، در نشستی در بازارنیوز که برای بررسی لایحه بودجه سال 1399 بوده، پیرامون مسئله کسری بودجه اظهار کرد:  در ادبیات اقتصادی وقتی از تراز کلی بودجه صحبت می‌کنیم، منظورمان آن است که اگر دولت نمی‌خواست استقراض کند، منابع و مصارفش چقدر همخوانی می‌داشت؟ این یکی از شاخص‌های خوب کسری بودجه دولت است.

وی افزود: کسری بودجه به آن شیوه ساده‌لوحانه‌ای که دوستان سازمان برنامه و بودجه دوست دارند ترویج دهند و تبلیغ کنند، نیست؛ به این معنا که مجموع کل درآمد‌ها و مخارج دولت صفر باشد. بله! ممکن است صفر نشان دهد، ولی اهمیت ویژه‌ای ندارد و اساسا کسری بودجه داشتن قبح ذاتی ندارد.

خاندوزی در ادامه گفت: برای این که مطلع باشید شما را به کانون بودجه امریکا، برای بودجه ۲۰۱۹ ایالات متحده ارجاع می‌دهم که در آنجا به صراحت درج شده که میزان کسری دولت امریکا در سال ۲۰۱۹، ۹۸۰ میلیارد دلار است که دولت این را به کنگره داده و آنها هم با تغییرات جزئی تصویب می‌کند و بعد هم صراحتا تصمیم می‌گیرند که این مبلغ را از چه طرقی می‌خواهند تامین کنند.

این کارشناس اقتصادی گفت: آنجا وقتی می‌گویند ۹۸۰ میلیارد دلار، عقلشان به اندازه دوستان سازمان برنامه ما می‌رسد و به این معنا نیست که دولت امریکا از پرداخت حقوق کارمندان و بازپرداخت‌های عمرانی‌ خود می‌ماند؛ مسئله این است که می‌گویند بعد از این که ما درآمد‌های پایدار و از آن طرف هزینه‌های پایدار خود را بعد از استقراض لحاظ کردیم (که به این  تراز کلی بودجه می‌گویند)، این تراز کلی بودجه، چقدر کسری دارد که به خاطر آن‌ها مجبور هستیم حجم بیشتری اوراق بفروشیم که در نهایت تراز درست شود. اسم  این کسری بودجه است و هیچ قبحی ندارد.

پایان پیام//

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: