bazarnews

کد خبر: ۹۸۹۰۲
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۲
در گفتگو با بازارنیوز مطرح شد؛
رئیس انجمن لوازم خانگی با گلایه از چشم‌پوشی مسئولین در خصوص عرضه کالای قاچاق در فضای اینترنتی، سهم آن‌ها را در این بازار حدود ۴۰ درصد دانست.

گروه کشت و صنعت بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ علیرضا محمدی دانیالی، رئیس انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در خصوص میزان ارزبری این صنعت در سال، به بازارنیوز گفت: حدود ۱.۲ میلیارد دلار در سال نیاز به ارز در این صنعت وجود دارد که  در تلاش هستیم با کاهش هزینه‌های تولید و بومی‌سازی مواد اولیه و برخی قطعات وارداتی، این میزان ارزبری را کاهش دهیم. تا به حال با توجه به تنوع لوازم خانگی تولدی، حدود ۳۰ تا ۹۰ درصد داخلی‌سازی شده است.

دانیالی رشد صنعت لوازم خانگی را در سایه ممنوعیت واردات کالای خارجی، حتمی دانست و تصریح کرد: در سال ۹۸ نسبت به سال قبل آن، ۶۷ درصد رشد تولید در این صنعت داشتیم. هر سال این رشد تولید ادامه داشته به گونه‌ای که در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰ هم نسبت به سال ۹۹، یازده درصد افزایش تولید را تجربه کردیم.

وی افزود: هر کشوری نیاز دارد از صنعت، اشتغال و تولید ملی خود حمایت کند و در همه جای دنیا وجود دارد و بحث روز بین همه کشورهاست. این حمایت باید منطقی و معقول باشد و راه اندازی کسب و کار باید سهولت داشته باشد تا صنعت بتواند رشد کند.

دانیالی در پاسخ به این سوال که چرا در برخی از لوازم خانگی مانند تلویزیون با کاهش تولید مواجه بودیم، اظهار کرد: پس از آن که سامسونگ  و ال‌جی از کشور خارج شدند، خلائی در این بخش رخ داد که نیاز به سرمایه‌گذاری برای جبران این خلا بود که هم‌اکنون بسیاری از شرکت‌ها در این زمینه سرمایه گذاری لازم را انجام دادند و به زودی این مشکل برطرف خواهد شد.

رئیس انجمن لوازم خانگی از مشکل در تامین برخی مواد اولیه از جمله فولاد سخن گفت و تصریح کرد: برخی شرکت ها، فولاد مورد استفاده خود را از بورس کالا با قیمت تقریبا نزدیک به قیمت جهانی خریداری می‌کنند، ولی بیشتر شرکت‌ها مجبورند فولاد مورد نیاز را از بازار آزاد تهیه کنند. این اشکالی است که مسئولین باید برای آن فکری کنند.

دانیالی در خصوص حجم کالای قاچاق در بازار لوازم خانگی گفت: حدودا ۴۰ درصد حجم بازار لوازم خانگی را قاچاق تشکیل می‌دهد که بسیار رقم بزرگ و فاجعه‌باری است که مسئولین باید تلاش کنند این معظل بزرگ را از پیش رو برداریم. شایسته نظام و مردم ما نیست که این حجم از بازار ما در دست قاچاقچیان باشد.

وی افزود: این کالا‌ها از مبادی ورودی رسمی و غیر رسمی، کولبری و ته‌لنجی وارد کشور شده و به آسانی هم در شبکه حمل و نقل کشور حمل و بیمه می‌شود و در شبکه توزیع وجود دارد و کانال‌ها و سایت‌های اینترنتی به راحتی اقدام به فروش این کالا‌ها می‌کنند و هیچ اتفاقی هم نمی‌افتد و همه چشم خود را روی این معضل می‌بندند.

رئیس انجمن لوازم خانگی در پایان در خصوص عملکرد سامانه جامع گارانتی در ارتقای شفافیت و کیفیت تولیدات ایرانی، گفت: هر سامانه‌ای که رسمی و برای افزایش شفافیت و کیفیت باشد و بتواند نیاز مصرف کننده ایرانی را تامین کند، بسیار خوب است. ما تا به حال با این سامانه مشکلی نداشتیم و اکنون همه تولیدکنندگان ایرانی، در این سامانه عضو هستند و کالا‌ها دارای شناسه سامانه گارانتی هستند.

پایان پیام//

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: