bazarnews

کد خبر: ۹۸۸۴۷
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۶
کارشناس اقتصادی گفت: بر اساس تصمیم‌های گرفته شده قرار است تا پایان سال ۱۴۰۰ حذف ارز ۴ هزار ۲۰۰ تومانی اتفاق نیفتد و در قالب قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به‌صورت پلکانی این ارز حذف شود و در مقابل جامعه هدفی که مدنظر هستند حمایت شوند.

صمد عزیزنژاد در خصوص رد حذف ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی توسط مجلس، گفت: چندین سال است که بحث اعطای یارانه به کالا‌های اساسی با محوریت حمایت از معیشت مردم انجام می‌شود، ولی متاسفانه هیچ وقت اعطای یارانه کالا‌های اساسی به دست مردم و جامعه نرسیده است.

کارشناس اقتصادی گفت: یکی از دلایل نرسیدن یارانه به جامع هدف کسانی بودند که می‌توانستند واردات کالا انجام دهند و سیستم توزیع را در دست بگیرند، این اشخاص آرام آرام به سیستم دولتی نفوذ کرده و ویژه خواری را به نفع خود مصادره کردند بنابراین مبنایی‌ترین دلیل برای حذف ارز ۴هزارو ۲۰۰تومانی همین مسئله است.

وی افزود: این بحث مطرح بود که اگر ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی را حذف کنند و سیستم دیگری را جایگزین کنند به عدالت نزدیکتر می‌شویم به عنوان مثال زمانی که به مرغ یارانه تخصیص داده می‌شود تمامی مردم در قشر‌های مختلف با یک قیمت مرغ را خریداری می‌کنند و تمامی مردم از یارانه مرغ استفاده می‌کنند یعنی علاوه دیگر نمی‌توانستیم به جامعه هدفی که به یارانه نیازمند هستند در کالا‌های اساسی یارانه بدهیم.

کارشناس اقتصادی اظهار کرد: برای هدفمندی یارانه و تخصیص به جامعه هدف پیشنهاد کردیم که اعطای یارانه کالا‌های اساسی باید حتماً روزی حذف شود، زیرا یارانه به کالا باعث فساد زیادتر می‌شود و به جامعه هدف نزدیک نمی‌شویم و مردم نیز هر روز ناراضی‌تر می‌شوند.

عزیز نژاد بیان کرد: بر اساس تصمیم‌های گرفته شده قرار است تا پایان سال۱۴۰۰ حذف ارز ۴هزار ۲۰۰ تومانی اتفاق نیفتد و در قالب قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به صورت پلکانی این ارز حذف شود و در مقابل جامعه هدفی که مدنظر هستند حمایت شوند.

وی خاطر نشان کرد: بنابراین جامعه هدف بعد از حذف ارز ۴هزارو ۲۰۰تومانی از طریق کالا و و کارت کالایی حمایت شوند به نحوی که قیمت کالا موقع خرید برای اشخاص نیازمند همان قیمت قبل باشد، اما قسمتی را خود شخص پرداخت کرده و قسمت آزاد شده را از طریق سیستم سازمان هدفمندی یارانه‌ها پرداخت کنند.
کارشناس اقتصادی در خصوص طرح دو فوریتی مجلس، گفت: معتقدم مجلس مطرح کرده است که نیازی به طرح نیست و دولت می‌تواند حذف ارز ۴هزارو ۲۰۰ تومانی را اجرا کند و مجوز‌های لازم را دارد.

وی در ادامه گفت: در قانون بودجه ۱۴۰۰ این اختیار به دولت داده شده است و نیازی نیست که طرح دو فوریتی یا یک فوریتی مطرح شود و اگر دولت تشخیص دهد حذف ارز ۴هزارو ۲۰۰ تومانی را دارد می‌تواند این کار را انجام دهد.

عزیز نژاد تاکید کرد: تا پایان سال ۱۴۰۰ اتفاق خاصی در این خصوص نمی‌افتد، ولی از ۱۴۰۱ در قالب قانون بودجه به صورت پلکانی از کالا‌هایی که حساسیت کمتری دارند حذف ارز ۴هزارو ۲۰۰ تومانی شروع می‌شود.

کارشناس اقتصادی اظهار کرد: در حال حاضر هفت قلم مشمول یارانه هستند و پیشنهاد بنده این است که در خصوص نان و دارو نباید حذف ارز صورت بگیرد و این دو کالا حتماً باید تحت پوشش قرار بگیرند، ولی در نحوه تامین توزیع دارو و گندم حتماً نظارت برخط و سیستمی صورت بگیرد تا فساد به حداقل برسد.

وی بیان کرد: این در حالی است که یک الی دو سال دیگر شاهد آزادسازی قیمت‌های این کالا‌ها به غیر از نان و دارو می‌شویم فساد نیز از بین می‌رود و یارانه به جامعه هدف واقعی می‌رسد.

/میزان

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: