bazarnews

کد خبر: ۹۷۶۵۶
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۸
در گفتگو با بازارنیوز مطرح شد؛
رئیس اتحادیه فناوران تهران ضمن انتقاد از عملکرد شرکت ملی پست در پی بی توجهی در ارسال کالای قاچاق اظهار کرد: اکنون اداره پست ندانسته تبدیل به بازویی اجرایی قاچاقچیان شده است و باید خاطر نشان کرد که اکنون ۴۰ درصد محصولات رایانه‌ای بازار قاچاق هستند.

سهم ۴۰ درصدی کالای قاچاق در بازار محصولات رایانه‌ای/ اداره پست ندانسته و ناخواسته، بازوی اجرایی قاچاقچیان شده است

گروه بازرگانی بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «محمدرضا فرجی» رئیس اتحادیه فناوران تهران در گفتگو با بازارنیوز به آخرین وضعیت بازار محصولات رایانه‌ای اشاره و پیرامون این مسئله اظهار کرد: درحال حاضر بازار محصولات حوزه رایانه و لپ تاپ در یک رکود کامل به سر می‌برد و تنها بازار موبایل و تبلت است که به واسطه شروع سال تحصیلی جدید و استفاده دانش‌آموزان از شبکه شاد، رونقی نسبی را تجربه می‌کند.

رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران تشریح کرد: با کاهش قیمت ارز به رقم ۲۵ هزار تومان بخش اعظمی از فروشندگان، بسیاری از محصولات خود را با نرخ جدید ارز قیمت گذاری کردند؛ اکنون با وجود افزایش مجدد قیمت دلار، فقط چند مدل از کالا‍‌های خاص مورد استفاده گیمر‌ها و یا دستگاه‌هایی مانند مک‌بوک و یا سرفیس‌بوک که مشتریان ویژه خود را دارند، با قیمت روز ارز در بازار به فروش می‌رسند.

فروش لپ تاپ قاچاق از طریق پست!

فرجی در ادامه به حضور پر رنگ کالای قاچاق در بازار محصولات رایانه‌ای اشاره کرد و پیرامون این مسئله گفت: تا چندی پیش ما شاهد قاچاق بی رویه در خصوص تبلت‌ها بودیم، اما پس از پیگیری‌های انجام شده و مشمولیت رجیستری برای این کالا، قاچاق محصولات سیم‌کارت خور به ویژه تبلت و موبایل به طور کامل منتفی شده است.

رئیس اتحادیه فناوران رایانه تصریح کرد: از سوی دیگر در خصوص وسایلی مانند لپ تاپ و کالا‌های حوزه رایانه که حجم زیادی ندارند، ما همچنان با معضل قاچاق مواجه هستیم چرا که واردکننده قانونی با صرف هزینه‌هایی مانند هزینه گمرکی و یا هزینه ارسال و حمل از یک سو، و از طرف دیگر معطلی برای مسائلی مانند تخصیص ارز و تایید ثبت سفارش محصول رو به روست؛ در این بین و در کش و قوس واردات قانونی محصولات رایانه‌ای، قاچاقچی با کمترین هزینه و در اسرع وقت جنس خود را با قیمت پایین تری روانه بازار می‌‎کند.

وی در ادامه ضمن انتقاد از عملکرد شرکت ملی پست این سازمان را ندانسته بازویی برای فروش محصولات قاچاق عنوان کرد و گفت: محصولات رایانه‌ای پس از ورود و پیاده سازی غیر مجاز در بنادر کشور، قبل از رسیدن به بازار تهران به واسطه پیج‌های فروشگاهی موجود در اینستاگرام به فروش می‌رسیدند و در این بین سازمان پست به جای این که مدارک قانونی محصولات وارداتی را بررسی و پس از آن کالا را به نقطه دیگر ارسال کند، نسبت به این موضوع کاملا بی تفاوت بودهو مدارک مرتبط با کالا را چک نمی‌کند، در پی این بی تفاوتی به راحتی محصولات رایانه‌ای قاچاق از طریق پست به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.

رئیس اتحادیه فناوران رایانه تشریح کرد: درحال حاضر ۴۰ درصد محصولات رایانه‌ای موجود در بازار قاچاق است؛ اکنون اعضای اتحادیه فناوران رایانه پیشنهاد داده اند که کالا‌های رایانه‌ای در اداره پست، ترمینال و دیگر مبادی ورودی شهر‌ها متوقف شده و پس از برسی سریال کالا که در برگ سبز آن قید شده، اجازه ارسال آن محموله به بازار داده شود؛ ما خوش‌بین هستیم که این پیشنهاد هر چه زودتر مورد توجه قرار گیرد و به کار بسته شود.

استفاده از ماینر‌های مجاز در مزارع غیر مجاز

فرجی در ادامه به وضعیت دستگاه‌های ماینر موجود در بازار محصولات رایانه‌ای و الکترونیکی اشاره کرد و گفت: درحال حاضر آمار رسمی از میزان واردات دستگاه‌های استخراج رمز ارز‌ها در دسترس نیست، اما باید خاطر نشان کرد که امکان رسیدگی و نظارت بر این دستگاه‌ها به واسطه میزان مصرف برقی که دارند به راحتی ممکن پذیر خواهد بود.

رئیس اتحادیه فناوران رایانه توضیح داد: در حال حاضر و با توجه به همکاری‌های به وجود آمده میان سازمان صمت و اتحادیه فناوران در خصوص دستگاه‌های استخراج رمزارز مکشوفه، اتحادیه فناوران رایانه تهران طبق دستور سازمان صمت کارشناسی را به محل اعزام می‌نماید تا تطابق سنجی اسناد معتبری که توسط صاحب کالا در سامانه بهین یاب ارائه شده با مشخصات کالای ماینر مکشوفه صورت بپذیرد.

وی متذکر شد: بسیاری از دستگاه‌های استخراج رمز‌ارز در ابتدای ورود به کشور قاچاق بوده اند، اما پس از الزام ثبت این دستگاه در سامانه بهین یاب میزان قاچاق این دستگاه‌ها کاهش چشمگیری داشته است. به طور مثال اکنون به صورت میانگین از میان هر ۱۰ پرونده ارسالی از سوی وزارت صمت، تنها دو پرونده در خصوص دستگاه‌هایی‌ست که در سامانه بهین یاب ثبت نگردیده است.

فرجی در پایان تاکید کرد: اکنون معضلی که وجود دارد این است که دستگاه‌های دارای مجوز به جای این که در مزارع قانونی به استخراج مشغول شوند، از مزارع غیر قانونی سر در می‌آورند؛ در یک بررسی کلی ۲۰ درصد دستگاه‌های ماینر موجود در بازار، قاچاق است، اما مسئله اصلی این است که در حال حاضر از ۴۰ درصدِ ماینر‌های مجاز و ثبت شده در سامانه بهین‌یاب هم استفاده غیر قانونی می‌شود.

 

پایان پیام//

خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: