bazarnews

کد خبر: ۹۷۶۲۵
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۳
بازار گزارش می‌دهد؛
بازار متشکل ارزی ایران در هفته گذشته با کاهش ۲.۳۳ درصدی قیمت ارز همراه بود.

کاهش اندک قیمت ارز در بازار متشکل معاملات ارز ایران+نمودار

گروه بورس، بانک و بیمه بازارنیوز: یحیی لطفی نیا؛ بازار متشکل معاملات ارز ایران در تداوم روند کاهشی خود در هفته ­های اخیر، در هفته منتهی به 22 مهرماه 1400 نیز روند کاهشی خود برای دلار و یورو به عنوان دو شاخص ارزی فعال در بازار را دنبال نمود به گونه ­ای که در پایان هفته نسبت به ابتدای هفته برای دلار شاهد کاهش 2.33 درصدی قیمت بودیم که شدت آن نسبت به هفته گذشته با منفی 0.57 درصد بیشتر بود.

تداوم این روند کاهشی باعث ثبت میانگین قیمتی 26556 تومان برای این هفته شد که نسبت به هفته گذشته کاهش 791 تومانی را به ثبت رساند. این وضعیت برای شاخص یورو نیز حاکم بود به گونه ­ای که شاهد کاهش 4.07 درصدی قیمت بودیم که منجر به ثبت میانگین قیمت هفتگی 30627 تومان شد که نسبت به هفته گذشته کاهش 1100 تومانی داشت.

در واقع سرعت کاهش قیمت یورو نسبت به دلار در این هفته بیشتر بود. پیشی گرفتن روند کاهشی قیمت یورو نسبت به دلار خود را در حجم معاملات نیز نشان داده است به گونه­ای که به طور متوسط نزدیک به یک میلیون یورو معامله انجام شده است که نسبت به هفته گذشته افزایش 350 هزار یورویی داشته است در حالی که برای شاخص دلار حجم معاملات 7.3 میلیون دلار بوده است که نسبت به هفته قبل افزایش یک میلیون دلاری داشته است. میانگین روزانه معاملات برای یورو 53.4 درصد افزایش داشته است در حالی که برای دلار این رشد معادل 15.5 درصد بوده است. (به نمودارهای (1) و (2) مراجعه شود)

در کنار تحولات واقعی بازار متشکل معاملات ارز ایران که بیشتر مربوط به حجم معاملات است، برخی تحولات و رویدادهای اقتصادی و سیاسی بر این بازار و سایر بازارهای ارز کشور (ثانویه، صرافی ملی، بازار آزاد) اثر گذار بوده است. مهم­ترین این رویدادها عبارت است از 1) مخابره سیگنال ­های مثبت از مذاکره بین ایران و عربستان و نزدیک بودن زمان اعلام توافق؛ 2) مخابره سیگنال مثبت از شروع مذاکرات برجامی با ورود نماینده اتحادیه اروپا به ایران؛ 3) مخابره سیگنال مثبت با رفع برخی تحریم ­های ایران از سوی امریکا مانند رفع تحریم شرکت ماموت؛ 4) انتخاب رئیس کل بانک مرکزی و اظهار نظر در خصوص نحوه مدیریت بازار ارز که با اقبال بازیگران بازار همراه بود؛ 5) مخابره سیگنال منفی در نتیجه افزایش تنش بین ایران و آذربایجان؛ رویدادهای مذکور هر کدام از کانال­ های مختلف به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر بازار ارز مؤثر بوده اند.

عواملی که انتظار می­رود در هفته­ های آتی بازار ارز ایران را تحت تأثیر قرار دهد، عبارتند از: 1) ابهام در خصوص مذاکرات برجامی، 2) ابهام در خصوص مذاکرات بین ایران و عربستان؛ 3) تعیین تکلیف وضعیت ارز ترجیحی در شش ماه دوم سال؛ 4) تعیین تکلیف وضعیت بودجه 1401 از سوی دولت؛ است. تمامی موارد فوق در ابعاد مثبت و منفی و به صورت مستقیم و غیر مستقیم می­تواند بازار ارز را در هفته­ های آتی تحت تأثیر قرار دهد. 

کاهش اندک قیمت ارز بازار متشکل معاملات ارز ایران+نمودار

کاهش اندک قیمت ارز بازار متشکل معاملات ارز ایران+نمودار

 

پایان پیام//

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: