bazarnews

کد خبر: ۹۶۷۳۴
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۹
در گفتگو بازارنیوز مطرح شد؛
رئیس انجمن گردوکاران شهرستان تویسرکان ضمن اشاره به وضع نابسامان گردوکاران در فصل برداشت گردو خاطرنشان کرد: در حال حاضر حضور گردو‌های خارجی قاچاق خود چالشی برای باغداران است و علیرغم غیرمجاز بودن آن هنوز این گونه گردو‌ها سهم قابل توجهی را در بازار به خود اختصاص داده‌اند.

گروه کشت و صنعت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «علیرضا فتحی» رئیس انجمن گردوکاران شهرستان تویسرکان در گفتگو با بازارنیوز به وضعیت باغداران گردو و شرایط بازار این محصول در فصل برداشت اشاره و در پیرامون آن اظهار کرد: در حال حاضر بازار گردو و برداشت این محصول توسط گردوکاران، وضعیت نامناسبی را در کل کشور دارد و با توجه به هزینه‌های موجود برای چیدن این محصول در فصل برداشت، دیگر چیدن این گردو برای باغداران صرفه اقتصادی گذشته را ندارد چرا که چندین سال است که قیمت گردو در یک حد ثابتی ایستاده است.

رئیس انجمن گردوکاران شهرستان تویسرکان ادامه داد: بسیاری از کشاورزان با توجه به ضعیف بودن محصولات برداشت شده در سال‌های گذشته، برای تقویت درختان گردو از کود پتاسم استفاده می‌‎کردند؛ این کود در سال گذشته کیسه‌ای ۸۰ هزار تومان به دست باغداران می‌رسید، اما اکنون هر کیسه آن باید با مبلغی بالغ بر ۵۶۰ هزار تومان خریداری شود. از سوی دیگر قیمت هر کیلو گردو با پوست در سال ۹۸ رقمی بالغ بر ۸۰ هزار تومان بود و با وجود افزایش هزینه‌های باغدار، در سال ۹۹ و نیمه سال ۱۴۰۰ هر کیلو گردو ۱۰۰ هزار تومان بوده و هیچ تغییری نداشته است و این درحالی است که هزینه‌های برداشت در این سال ۱۰ برابر شده و، اما با این حال قیمت گردو همان روال گذشته را دارد.

وی متذکر شد: در حال حاضر میزان برداشت گردو نسبت به سال گذشته بسیار کم بوده و طبق آخرین تخمین‌ها در نیمه سال ۱۴۰۰ میزان برداشت گردو ۳۰ درصد نسبت به سال ۹۹ کاهش یافته است و اکنون همین مسئله باعث حضور پر رنگ‌تر گردو‌های خارجی قاچاق در بازار این محصول شده است.

گردو‌های خارجی یکه تاز بازار گردو ایران

فتحی در ادامه به وضعیت بازار گردو‌های خارجی که به شکل قاچاق وارد ایران می‌شوند اشاره و در تشریح این مسئله گفت: در حال حاضر، گردو‌های امریکایی، بلغارستانی و شیلیایی در خلاء محصولات ایرانی، نقش پر رنگی را در بازار دارند؛ با شروع گسترش موج واردات این گونه گردو‌های خارجی، با انجام پیگیری‌های متعدد باغداران و انجمن‌های مرتبط با گردو، نمونه‌های خارجی این محصول در زمزه کالا‌های قاچاق قرار گرفت.

رئیس انجمن گردوکاران تویسرکان در پایان خاطرنشان کرد: علیرغم تمامی این پیگیری‌ها، اکنون باز هم مشاهده می‌شود که عده‌ای گردوی خارجی را به روش‌های مختلف وارد بازار‌های کشور می‌کنند و هنوز این مسئله برای من تعجب بر انگیز است که با وجود قاچاق بودن واردات گردوی خارجی، چگونه این محصول از بازار‌های ایران و، در شهر‌هایی نظیر بروجرد، اصفهان، شیراز و حتی تهران سر در می‌آورد.

گفتنی است که «قاسمعلی حسنی» دبیر اتحادیه بنکداران هم در گفتگویی خاطرنشان کرده بود که ۵۰ درصد گردو‌های موجود در بازار، قاچاق است و به همین خاطر نیمی از بازار گردوی کشور در اختیار سه کشور شیلی، آمریکا و بلغارستان قرار دارد.

شایان ذکر است که بر اساس آخرین برسی ها، سابقه صادرات گردوی ایرانی به دیگر کشور‌ها قریب به یک صد سال پیش باز می‌گردد و به برحسب چنین مولفه‌ای ایران در رتبه سومین تولید کننده بزرگ و پنجمین صادرکننده گردو در جهان قرار دارد و بخش اعظمی از این محصول به کشور‌های عراق و امارات متحده عربی صادرمی‌شود؛ با وجود چنین ویژگی اکنون شاهد آن هستیم که ۵۰ درصد بازار این کشور از طریق واردات قاچاق این محصول تامین می‌شود.

پایان پیام//
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: