bazarnews

کد خبر: ۸۷۷۵۵
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۳
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد با تاکید بر اهمیت جلوگیری از برداشت بی رویه آب از منابع زیرزمینی و مدیریت درست استحصال این ماده حیاتی ،گفت: با همکاری ۲۰ گروه گشت و بازرسی فعال در استان هفت سال ( ۹۲ تا ۹۹) گذشته ۳۰۰ حلقه چاه غیرمجاز کشاورزی با حکم قضایی پلمب شد.

محمدمهدی جوادیان‌ زاده روزشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ایجاد فروچاله ها نشان دهنده مرگ آبخوان های استان است ، تاکید کرد: در اثر افت سطح آب های زیرزمینی ، طرح ملی احیا و تعادل بخشی با هدف حفظ منابع موجود از چند سال گذشته در استان در حال اجراست.

وی اظهار کرد: هدف اجرای این طرح ، خاموشی۳۰ روزه چاه‌های کشاورزی در سال ۱۳۹۵،  ۴۵ روزه در سال ۱۳۹۶، ۶۰ روزه در سال ۱۳۹۷ و اجرای طرح تحویل حجمی آب در سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹در دستور کارقرار گرفت .

جوادیان‌ زاده ادامه داد: برای مدیریت برداشت آب و بهره وری از این ماده با ارزش اقتصادی بالا ، هم اکنون ۲ هزار و ۳۰۰ حلقه چاه مجاز کشاورزی در استان فعال است که برای تعادل بخشی آب از این تعداد تاکنون هزار و ۸۰۰حلقه چاه به کنتور هوشمند تجهیز شد.

آبخوان های یزد در خطر است

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد با بیان وضعیت بحرانی منابع آبی استان و شهرستان ابرکوه ، اظهار کرد: آبخوان ها به شدت رو به خطر است و برای حفظ این منابع مشارکت و همکاری بیش از پیش کشاورزان و بهره برداران را طلب می‌کند.

وی با بیان  اینکه آب بخش های کشاورزی ، شرب و صنعت استان از سه هزار و ۶۰۰ حلقه چاه کشاورزی  استحصال می شود ، تصریح کرد: این در حالی است که وضعیت آب ۱۶ دشت استان ناپایدار است و دشت های یزد - اردکان و ابرکوه هم  در وضعیت بحرانی قرار دارد.

جوادیان زاده یادآور شد: باتوجه به کسری مخازن آب زیرزمینی، عمق برخی فروچاله ها در ابرکوه نگران کننده  است و بایستی کشاورزان در مدیریت برداشت آب و حفاظت از این سرمایه جدی باشند.

جوادیان زاده با تاکید بر ترویج کشت محصولات کم آبخواه  تصریح کرد:  در چنین شرایطی اجرای طرح های تعادل بخشی در کنار فرهنگ سازی مصرف درست آب تنها نسخه نجات بخش منابع آبی استان است.

وی با اشاره به اینکه امسال طرح خاموشی چاه‌های کشاورزی در استان اجرا نمی‌شود خاطرنشان کرد: کشاورزان و بهره برداران تا آخر فروردین ماه ۱۴۰۰ با برنامه ریزی متناسب با حجم آب تحویلی میزان برداشت آب را مدیریت می کنند.

 کاهش   ۶۳ سانتیمتر آب سفره های زیرزمینی ابرکوه 

وی اضافه کرد: با برداشت بی رویه منابع ارزشمند آب های زیرزمینی در دشت ابرکوه ، سالانه سطح آب سفره های زیرزمینی این شهرستان حدود ۶۳ سانتیمتر کاهش یافته است.

زمین‌های قابل‌کشت استان یزد ۱۷۰ هزار هکتار است که در حال حاضر به دلیل تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی ، کاهش بارندگی ، توسعه کشت گیاهان کم آبخواه  و تغییر الگوی کشت، حدود ۱۱۴ هزار هکتار آن کشت می‌شود.

استان یزد در حال حاضر یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.

همچنین ۲۳ دی ماه امسال مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد در نشستی در محل فرمانداری تفت از کاهش سطح آب سفره های زیرزمینی به دلیل برداشت بی رویه در سال های گذشته و کاهش بارندگی ها در ۲۵ سال اخیر در استان خبر داد.

جوادیان زاده با اشاره به تاثیر کاهش سطح آب های زیرزمینی بر کاهش کیفیت آب ، یکی از مشکلات برای پلمب چاه های غیرمجاز را نداشتن آدرس دقیق این سازه ها عنوان کرد و گفت: چنانچه دهیاران و افراد محلی کمک و نشانی دقیق چاه ها را اعلام کنند، نسبت به پلمب اقدام و اسامی اطلاع دهندگان محفوظ است.

وی اضافه کرد: افراد می توانند آدرس دقیق چاه های غیرمجاز را به سامانه ۳۱۰۷۷ اعلام یا با مراجعه حضوری مورد را به دفتر بازرسی آب منطقه ای استان گزارش کنند.

وی پلمب چاه های نزدیک به قنات را از جمله اولویت های این شرکت عنوان کرد و گفت: قنات ها به لحاظ فرهنگی، تاریخی، تأمین منابع آبی و کشاورزی میراثی ارزشمند محسوب می شود، حیف است که به خاطر تخلف برخی افراد  خشک شود.

برچسب ها: پلمب ، حلقه ، چاه ، یزد
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: