bazarnews

کد خبر: ۸۶۷۲۹
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۰
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: برای اولین بار در کشور طرح اشتغال سبز در روستاهای بانه و مریوان به منظور بهره‌گیری از مشارکت جوامع محلی در پیشگیری، شناسایی و کنترل حریق عرصه های جنگلی و مرتعی اجرا شد.

سعدی نقشبندی اظهار داشت: طرح اشتغال سبز با مشارکت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان  و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اولین بار در کشور اجرا شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با مثبت ارزیابی کردن نتایج حاصل از اجرای این طرح بعنوان پایلوت در زمینه (بلوک بندی) در اجرای طرح ۹در ۹۹ (برنامه اقدام جهش یکساله  ابلاغی در تاریخ تیر ماه ۹۹ از سوی معاون وزیر و ریاست محترم سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور) گفت: این طرح می تواند به کل استان و کشور تعمیم یابد.

وی ارتقای پوشش حفاظتی با بهره گیری از ظرفیت بهره برداران و همیاران طبیعت از اهداف این طرح است و ظرفیتها و پتانسیل فراوانی در ناحیه اکولوژیک زاگرس برای توسعه« اشتغال سبز » همچنان وجود دارد.

نقشبندی  با اشاره به اینکه برآیند اقدامات انجام شده توسط دست‌اندرکاران دولتی مشارکت کمتر جوامع محلی را به همراه داشته است اضافه کرد: از طرفی، این طرح در تغییر و تکامل دیدگاه نسبت به مدیریت سرزمین، نگاه دولت‌گرا و تمرکزگرا جای خود را به نگاه اجتماع محور و متکی بر جلب مشارکتهای مردمی و اجتماعی داده است.

وی گفت: از این رو اجرایی شدن برنامه ای با عنوان بهره مندی از مشارکت جوامع محلی در پیشگیری ، شناسایی و کنترل حریق عرصه های جنگلی و مرتعی استان با هدف تلفیق الزامات حفاظت ازجنگلها و مراتع و توجه به نیازهای توسعه، در فرآیندی با حضور کلیه دست اندرکاران ضروری به نظر می رسید که امسال برای اولین بار اجرایی شد.

نقشبندی تاکید کرد: با همسو کردن برنامه های اجرایی با رویکرد حفاظت از جنگلها و مراتع  به توسعه پایدار و متوازن منطقه ای دست یافت و رویکرد ما در این طرح بر پیشگیری تمرکز دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اضافه کرد: اجرای این طرح به منظور ایجاد رونق اقتصادی  از طریق پرداخت کمک‌های مالی دولت  بود که در بخش خصوصی رغبتی به سرمایه‌گذاری در آن نشان نمی دهد.

وی افزود: بهره مندی از نیروهای جوان ، فعال و حاضر در روستاهای مریوان و بانه بعنوان حوزه های پایلوت بمنظور حفاظت از عرصه های منابع طبیعی شامل جنگلها، مراتع با پرداخت کمک های مالی جزئی از دیگر اهدافی بود که در این طرح دنبال شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: در این طرح ابتد روستاهای هدف به ۷۸ بلوک مجزا تفکیک و سپس هفت کلاس آموزشی تحت عنوان «آشنایی با روشهای پیشگیری و اطفاء حریق» و « کمک های اولیه» برگزار شد و در ادامه فرآیند اجرای طرح کلیه دست اندرکاران نسبت به  دریافت بیمه حوادث و عضویت در طرح همیاران طبیعت اقدام شد.

 نقشبندی گفت: شهرستان مریوان با  ۳۳ روستای هدف و با تعداد   ۱۱۱ نفر از همیاران طبیعت و نیروهای جوان و فعال ( دهیاران ، شوراها و رهبران محلی) در قالب ۳۳  اکیپ دیدبانی و پشتیبانی (۲، سه و چهار نفره) بلوک بندی شد.

وی افزود: شهرستان بانه هم  با  ۴۵  روستای هدف و با تعداد  ۱۴۶ نفر از همیاران طبیعت و نیروهای جوان و فعال ( دهیاران ، شوراها و رهبران محلی) در قالب   ۴۵   اکیپ  دیدبانی و پشتیبانی  (۲، سه و چهار نفره) بلوک بندی شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه فعالیت اکیپ های دیده‌بانی و پشتیبانی  از نیمه دوم تیر ماه تا پایان مهر ماه در زمینه پیشگیری و اطفاء حریق در مناطق از پیش تعیین شده (بلوک بندی ) فعالیت داشتند، تاکید کرد:  اجرای این طرح در دو شهرستان پایلوت در مقایسه با مدت زمانی مشابه در ۱۰ ساله گذشته  تعداد آتش سوزی های صورت گرفته در بانه را ۲۱درصد و مساحت آتش گرفته را ۳۲درصد کاهش داد.

وی افزود: در مریوان هم تعداد آتش سوزی‎ها ۶۵ و مساحت آتش گرفته ۸۹ درصد کاهش داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: پیشنهاد می شود تا  اجرای بخشی از  پروژه‌های اصلاح و احیاء منابع طبیعی (جنگلها و مراتع) در قالب طرح های مشابه به دست اندرکاران محلی واگذار شود.

نقشبندی تاکید کرد: در سال های آینده تعداد بیشتری از روستاییان و بهره برداران برای مشارکت در اینگونه از طرح ها جذب ،سازماندهی و آموزش داده شوند.

ایرنا/

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: