bazarnews

کد خبر: ۸۰۹۳۳
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۹
در ادامه آثار و تبعات افت درآمد های ارزی و انتظارات تورمی ایجاد شده از محل نحوه تامین مالی کسری بودجه دولت، نرخ تورم ماهانه که از اردیبهشت ماه سال جاری روندی فزآینده در پیش گرفته بود، در آبان ماه نیز تداوم یافت.

به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک در گزارش تحولات اقتصاد کلان، یادآور شده است، در ادامه آثار و تبعات افت درآمد های ارزی و انتظارات تورمی ایجاد شده از محل نحوه تامین مالی کسری بودجه دولت، نرخ تورم ماهانه که از اردیبهشت ماه سال جاری روندی فزآینده در پیش گرفته بود، در آبان ماه نیز تداوم یافت؛ در این ماه گروه «خوراکی ها و آشامیدنی ها» نقش غالب را در تورم ماهانه داشته است.
همچنین در این گزارش آمده است، با این حال، باتوجه به عواملی نظیر توقف رشد فزاینده پول، کاهش نسبی التهابات در بازار ارز، افت قابل توجه قیمت خودرو، کاهش سرعت رشد قیمت مسکن در آبان ماه و همچنین بهبود رشد شاخص تولید صنعتی در آبان ماه نسبت به مهرماه، انتظار می رود روند انتظارات تورمی تعدیل یابد. امید می رود در صورت استمرار چنین شرایطی طی ماه های پیش رو، تورم ماهانه ارقام کمتری را تجربه کند.
تزریق نقدینگی در بازار بین بانکی در قالب عملیات بازار باز (توافق بازخرید و خرید قطعی اوراق) و همچنین استفاده بانک ها از اعتبارگیری قاعده مند باعث معکوس شدن روند نرخ سود در بازار بین بانکی شد؛ به گونه ای که این نرخ از بیش از ۲۳ درصد در پایان هفته نخست آبان ماه، در اواخر این ماه به محدوده دالان نرخ سود بازگشت و در ادامه در آذر ماه کاهش بیشتری را تجربه کرد. امید است با افزایش سهم اوراق بدهی دولتی در ترازنامه بانک های دارای کمبود نقدینگی و گسترش استفاده از ابزار های تمهید شده، انضباط بیشتری در رابطه شبکه بانکی با بانک مرکزی حاکم شود. 

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: