bazarnews

کد خبر: ۷۸۴۹۶
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۲
سخنگوی گمرک در گفتگو با بازارنیوز:
روح الله لطیفی گفت: جزئیات این طرح به این صورت است که فرد هنگام ورود به کشور، گوشی را در دست می‌گیرد و کانتر ورود گمرک هم که در مسیر خروج وجود دارد، آنجا اسناد مسافری، بلیط هواپیما، کد ملی و نوع گوشی را ارائه می‌دهد.

مسافران برای رجیستری حضوری موبایل، فاکتور خرید همراهشان باشد+جزئیات طرح

گروه بازار دیجیتال بازارنیوز: روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی، پیرامون علت تصمیم‌گیری برای رجیستری حضوری گوشی‌های مسافری در گمرکات کشور به بازارنیوز گفت: برخی افراد سودجو خرید و فروش پاسپورت و اطلاعات سفر انجام می‌دادند که باعث شد برخی دستگاه‌ها تصمیم بگیرند که رجیستری تلفن همراه در گمرکات کشور به صورت حضوری انجام شود تا در همان لحظه این کار انجام شده و به تعویق نیفتد. یعنی هنوز فرد از فرودگاه خارج نشده و به منطقه عمومی نرسیده تا کسی به صورت غیرمجاز گوشی قاچاق را برای رجیستر به او نداده، گوشی را رجیستر کنند. البته مسئولین امر حتما برای بحث الکترونیکی رجیستر مسافری هم فکر خواهند کرد.

وی افزود: بنابراین، چون قیمت‌ها و سواستفاده افزایش یافت، این تصمیم گرفته شد. یکی از تخلفات این بود که  آن‌ها که نمی‌توانند ارز بگیرند، به اسم مسافر این کالا‌ها را به نام آن‌ها رجیستر می‌کردند. واردات مسافری حق قانونی است که یک عده از آن سواستفاده می‌کردند. برای مثال، شما حق دارید که به زیارتگاه بروید، ولی اگر هنگام ورود کنترل می‌شوید به معنی توهین به شما نیست، به خاطر جان خودت هم است، چون یک عده ممکن است سواستفاده کنند و اتفاق بدی را رقم بزنند. کنترل برای هر تصمیمی لازم است.

لطیفی تصریح کرد: هر کس سالی یک بار بیشتر نمی‌تواند گوشی به صورت مسافری وارد کند و باید اثبات کند که آن گوشی برای مصرف شخصی است و تجاری نیست. در این شرایط ارزی این کنترل‌ها طبیعی است.

سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، در بیان جزئیات این طرح، توضیح داد: جزئیات این طرح به این صورت است که فرد هنگام ورود به کشور، گوشی را در دست می‌گیرد و کانتر ورود گمرک هم که در مسیر خروج وجود دارد، آنجا اسناد مسافری، بلیط هواپیما، کد ملی و نوع گوشی را ارائه می‌دهد.

لطیفی تاکید کرد: بهتر است مدارک خرید گوشی همراه شخص باشد. دلیلش این است که ارزش و قیمت گوشی در فاکتور ثبت شده است. ما سامانه‌ای در گمرک داریم به نام سامانه ارزش که مربوط به کالا‌های تجاری است. کالا‌های تجاری، چون نوعشان مشخص است، راه‌های کنترل آن‌ها هم وجود دارد. در این سامانه، یکی اسناد سابق است که این کالا چقدر ارزش گذاری شده و یکی دیگر اسناد خرید است و آنجا، چون تجاری است همه این‌ها باید وجود داشته باشد.

وی در پایان افزود: وقتی که این اسناد وجود دارد، بر اساس آن ارزش برای کالای فرد، تعرفه مشخص می‌شود که باید پرداخت کند. یک زمان یک نفر گوشی وارد کرده که در سابق آن گوشی وارد بازار ایران نشده، اگر اسناد همراهش باشد، همان زمان بر اساس آن اسناد، ارزشش را در سامانه وارد می‌کنند و بر اساس آن ارزش تعرفه تعیین می‌کنند. البته اگر بعدا به این نتیجه برسند که ارزشش متفاوت است، اصلاحیه می‌خورد، ولی برای این که معطل نشوند، بهتر است که مدارک همراهشان باشد تا مشکلی پیش نیاید و گوشی رجیستر شود. البته اکثر گوشی‌ها در این سامانه ثبت شده اند و احتمال زیاد مدارک از آن‌ها دریافت نکنند.
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: